Lux Barcelona, Núm. 3. Juliol 2020. Edició en català

Revista de transparència metropolitana

El tercer volum de la revista Lux Barcelona està dedicat de forma monogràfica a la dimensió global del foment de la integritat pública.

Lux Barcelona, Núm. 3. Juliol 2020. Edició en català
Autor:
Diversos/es autors/es
Colaboradores:
Brigitte Bishop, Joana Bonet, Gemma Calvet, Yves Charpenel, Fabrizio Dall'Acqua, Jordi Duró, Marie-Françoise Lebon-Blanchard, Kim Manresa, Jean-Louis Nadal, Jaime Torres-Melo, Bloomberg Associates.
Editorial:
Àrea Metropolitana de Barcelona
Edición:
Revista
ISBN / ISSN:
ISSN 2604-0964
Idiomas:
Catalán
Fecha de publicación:
13/11/2020
Descargar
Descargar

Sinopsi

El tercer volum de la revista Lux Barcelona està dedicat de forma monogràfica a la dimensió global del foment de la integritat pública. L'Àrea Metropolitana de Barcelona, conjuntament amb Bogotà, Montreal i París, ha articulat una xarxa de cooperació internacional mitjançant el Programa Lorenzetti d'intercanvi d'experiències i bones pràctiques en l'àmbit de la transparència, la integritat pública, la prevenció de la corrupció i el bon govern.

El resultat d'aquest projecte és el document de síntesi, que constitueix el «pilar» d'aquest volum, on es recullen de manera sistematitzada les iniciatives, experiències i bones pràctiques que els diversos socis han compartit en el marc del Programa Lorenzetti i que es van presentar a Nova York, davant l'Oficina d'Ètica de les Nacions Unides, el 20 de juny de 2019.

El document de síntesi està precedit per un article introductori de Gemma Calvet, directora de l'Agència de Transparència; per una reflexió de la periodista Joana Bonet, i per set «Fars» dels socis i col·laboradors del Programa Lorenzetti: Brigitte Bishop, inspectora general de Montreal; Jean-Louis Nadal, president de l'Alta Autoritat per a la Transparència de la Vida Pública de França; Yves Charpenel, president de la Comissió de Deontologia dels càrrecs electes del Consell de París; Marie-Françoise Lebon-Blanchard, deontòloga central de l'Ajuntament de París; Fabrizio Dall'Acqua, secretari general i responsable de transparència i prevenció de la corrupció de l'Ajuntament de Milà; Jaime Torres-Melo, veedor distrital de Bogotà, i Bloomberg Associates.

Com en els volums anteriors, entre els diversos articles s'intercalen retrats de la realitat metropolitana del fotògraf Kim Manresa i il·lustracions de l'opinador gràfic Jordi Duró relacionades amb els continguts de la revista, així com una selecció de citacions bibliogràfiques per a la reflexió a cura de Gemma Calvet.