Accessos directes:

Cercador global de l'AMB

Lux Barcelona, Revista de transparència metropolitana. Núm. 2. Gener 2019. Edició en català

Portada Lux Barcelona, Núm. 2 (edició en català)

El segon volum de la revista Lux Barcelona reflexiona sobre la integritat pública, el codi ètic i les relacions amb grups d'interès. Després d'una introducció a càrrec de Gemma Calvet, directora de l'Agència de Transparència de l'AMB, es reprodueix el Codi ètic i de conducta per als alts càrrecs de l'AMB i entitats vinculades , que el Consell Metropolità va aprovar a començament del 2018.

Els altres dos pilars rellevants per a la reflexió sobre el bon govern són els articles de Marc Molins, «Guia d'identificació i prevenció de riscos penals de l'AMB i les seves entitats associades i dependents», i de Pau Bossacoma, «El finançament metropolità de grups polítics, partits polítics i sindicats».

Igual que en el primer número de la revista Lux Barcelona, el volum es completa amb quatre mirades que conviden a la reflexió des d'un punt de vista humanístic. La llum dels «Fars» l'aporten Begoña Román, «Tenir cura de les institucions», Francesc Torralba, «Ètica, cosmètica i credibilitat», Miguel Ángel Gimeno, «Objectiu final: la cultura de la integritat» i Mònica Planas, «Mares abans d'hora». Així mateix, la mirada del fotògraf Kim Manresa i les il·lustracions de l'opinador gràfic Jordi Duró enriqueixen el punt de vista global que busca la revista.

Descarrega Lux Barcelona #2 [volum sencer]


Sumari

Presentació

El reforç de la integritat pública

Introducció

El mur de la transparència (inclou el Codi ètic i de conducta per als alts càrrecs de l'AMB i les entitats vinculades)
Gemma Calvet i Barot

Fars

Tenir cura de les institucions
Begoña Román Maestre

Ètica, cosmètica i credibilitat
Francesc Torralba

Els nostres pilars

Guia d'identificació i prevenció de riscos penals de l'AMB i les seves entitats associades i dependents
Marc Molins Raich

El finançament metropolità de grups polítics, partits polítics i sindicats
Pau Bossacoma i Busquets

Fars

Objectiu final: la cultura de la integritat
Miguel Ángel Gimeno

Mares abans d'hora
Mònica Planas


Versió impresa

Podem enviar gratuïtament còpies impreses de la revista a universitats, centres d'investigació, think tanks, administracions públiques o entitats privades relacionades amb la transparència, el govern obert, l'ètica pública, la integritat, la prevenció de la corrupció i el bon govern.

Si esteu interessats a rebre'n una còpia impresa, poseu-vos en contacte amb nosaltres.