Sessió de treball amb l'Oficina d'Ètica de les Nacions Unides

Tornar
Sessió de treball amb l'Oficina d'Ètica de les Nacions Unides

Data:

L'AMB, París, Montreal i Bogotà presenten a l'ONU el Programa Lorenzetti d'intercanvi d'experiències i bones pràctiques de transparència, integritat pública, prevenció de la corrupció i bon govern

L'Agència de Transparència de l'AMB, l'Alcaldia de París, la Inspectora General de Montreal i la Veeduría Distrital de Bogotà han participat a una sessió de treball a l'edifici del Secretariat de l'ONU a Nova York, organitzada per l'Oficina d'Ètica de les Nacions Unides, sobre ètica pública i bona governança. Els objectius d'aquesta sessió eren presentar les conclusions del Programa Lorenzetti de cooperació i intercanvi entre l'AMB, París, Montreal i Bogotà i explicar les iniciatives, experiències i bones pràctiques en matèria de transparència, integritat pública, prevenció de la corrupció i bon govern que cadascuna d'aquestes ciutats ha impulsat a les seves respectives administracions.

El Programa Lorenzetti és una iniciativa de l'Agència de Transparència que va néixer al 1r Seminari Internacional de Transparència fruit de l'interès expressat per representants de diverses ciutats de donar continuïtat als contactes regulars, intercanvis d'informació i diàleg sobre bones pràctiques. Aquest projecte es va formalitzar mitjançant la subscripció d'un Memoràndum d'Entesa entre la Veeduría Distrital de Bogotà, l'Oficina de l'Inspector General de Montreal, l'Alcaldia de París i l'Agència de Transparència, per a l'intercanvi d'experiències i bones pràctiques en el desplegament de les polítiques de transparència, integritat pública, prevenció de la corrupció i bon govern. En el marc del Programa Lorenzetti s'han realitzat dues trobades presencials a Barcelona i representants de les parts signants han participat en diverses reunions bilaterals, conferències i seminaris i s'han produït diversos contactes i intercanvis d'informació que han culminat amb la presentació de les conclusions en aquesta sessió de treball a les Nacions Unides.

La sessió de treball, ha comptat, per part de les Nacions Unides, amb la participació de diversos responsables de l'Oficina d'Ètica, el Departament d'Afers Econòmics i Socials i la Divisió d'Institucions Públiques i Govern Digital. Per part del Programa Lorenzetti, hi han participat representants de l'Agència de Transparència de l'AMB, l'Alcaldia de París, l'Oficina de l'Inspector General de Montreal i la Veeduría Distrital de Bogotà.

Documents relacionats: