Anuari internacional CIDOB 2025

| Tema: Relacions internacionals

L’AMB presenta una reflexió sobre seguretat i convivència al segle XXI

El CIDOB ha publicat el seu l'Anuari Internacional CIDOB 2025 on, entre d’altres contribucions, s’inclou l'article del gerent de l’AMB, Ramon Torra, titulat "Seguretat i convivència a la metròpolis del s. XXI", on s'exploren els reptes en matèria de seguretat i convivència a les grans metròpolis contemporànies

L'Anuari arriba a la seva 34a edició en un context internacional convuls. A les crisis globals de les darreres dècades s'hi sumen la rivalitat creixent entre grans potències i un augment dels conflictes, com a Gaza, Ucraïna, Iemen, Sudan i Etiòpia. La ineficàcia de les institucions multilaterals per gestionar aquests conflictes és evident. Aquest any, l'Anuari analitza l'emergència del Sud Global, l'auge de la dreta radical i l'era de la inseguretat.

La presentació oficial de l'Anuari es realitza el 18 d’octubre en un acte titulat "La crisi de la democràcia: perspectives europees i globals". Aquest acte de presentació reuneix experts en relacions internacionals i política, analitza els desafiaments que afronten les democràcies en l'àmbit global i europeu i comptarà amb la participació de José Manuel Albares, ministre d'Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació del Govern d'Espanya, i de Jaume Duch, conseller d'Unió Europea i Acció Exterior de la Generalitat de Catalunya.