Pla d'ocupació per la millora de l'ocupació
Pla d'ocupació per la millora de l'ocupació 2020
Fitxa tècnica
-
- Temes:
- Polítiques socials
-
- Estat:
- Finalitzat
-
- Tipus / Subtipus:
- Polítiques socials / Experiències
-
- Municipi:
- Pallejà
-
- Ens local:
- Ajuntament de Pallejà
-
- Període d'execució:
- 26 d’octubre de 2020 – 25 de juliol de 2021
-
- Impulsor:
- Àrea d’Educació, Àrea de Servei a les Persones i Àrea de Promoció Econòmica
-
- Públics als quals es dirigeix:
- Persones en situació d’atur amb titulació post obligatòria que hagi iniciat estudis universitaris
-
- Pla i línia als quals contribueix:
- Pla Metropolità de suport a les polítiques socials municipals - Plans d'ocupació
Descripció
Resum i detall de l'experiència
-
Resum de l'experiència
El projecte ha pretès impulsar la incorporació al mercat laboral ordinari de la persona seleccionada, potenciant aspectes formatius professionalitzadors, d’aptituds personals i experiència laboral. Aquesta millora de l’ocupabilitat se centra en l’àmbit concret de l’educació i, concretament, en les accions educatives que es porten a terme a nivell municipal.
El projecte ha combinat aspectes formatius professionalitzadors i la incorporació temporal d’una persona per al suport tècnic a l’Àrea d’Educació de l’Ajuntament, tot oferint experiència en la gestió d’accions educatives i la participació en les polítiques educatives del municipi.
-
Detall de l'experiència
Des de l’any 2014 l’Ajuntament de Pallejà col·labora amb l’AMB per tal de promoure els plans d’ocupació per a la millora de l’ocupabilitat, a través dels quals s’ha aconseguit inserir al mercat laboral ordinari a diverses persones aturades del municipi.
Concretament, aquest projecte s’ha centrat en l’àmbit de l’educació i ha pretès dotar a la persona participant de capacitats, coneixements i aptituds per a l’experiència laboral en la gestió i participació en les polítiques públiques municipals, concretament en la gestió, tramitació i resolució d’incidències educatives, la revisió, optimització i actualització de documentació administrativa i la proposta d’accions de millora de l’acció educativa municipal.
El projecte ha cercat la inserció laboral d’una persona que es trobés en situació d’atur i disposés de titulació post obligatòria, havent iniciat estudis universitaris. Amb aquest objectiu, s’ha pretès dotar d’eines, acompanyament i formació a la persona participant, generant possibilitats d’una futura inserció al mercat laboral ordinari. Alhora, aquest projecte ha respost també a la necessitat de disposar d’un/a tècnic/a professional de l’educació, que donés suport a l’Àrea d’Educació de l’Ajuntament.
Les accions formatives professionalitzadores pautades prèviament a la convocatòria que es van realitzar han girat al voltant de la prevenció de riscos laborals, el lloc de treball concret, medi ambient i residus, TIC, acollida i relacions laborals, igualtat de gènere, l’alimentació saludable a l’etapa escolar, eines de gestió de llars d’infants, abús sexual infantil (eines de detecció i intervenció) i dificultats d’aprenentatge (detecció, prevenció i tractament). Addicionalment, també es va realitzar formació en temes d’emprenedoria i de recerca de feina.
Valoració
Valoració del projecte
-
Valoració del seu impacte
Es valora molt positivament la feina de la persona que es va incorporar al lloc de treball, donat que ha realitzat les seves tasques de manera satisfactòria i va realitzar propostes de millora.
-
Factors de context vinculats al seu impuls
Necessitat de disposar d’una figura tècnica de suport en tasques de gestió educativa i possibilitat de focalitzar el pla d’ocupació en aquest àmbit.
-
Aprenentatges de cara a iniciatives similars
Dimensionar bé les dedicacions del projecte, incidint el màxim possible en la reducció de les hores destinades a tasques administratives.
Si el projecte contempla teletreball -com en aquest cas-, cal regular bé inicialment les hores que es destinaran.