- Tipus:
-
Taula rodona
- On:
- Aula de formació de l'Agència de Transparència de l'AMB, Carrer Madrazo, 50-52 1r 2a, 08006, Badalona
- Quan:
-
- Inscripció:
- Inscriure's a l'activitat
Tancar menu
- L'àrea metropolitana
-
AMB
- La institució
- Govern metropolità
- Anàlisi i estratègia
- Administració metropolitana
- Atenció ciutadana
-
Biblioteca
- Seu electrònica
- Àrea internacional
-
Agenda
- Actualitat
- Territori
- Habitatge
- Medi ambient
- Mobilitat
-
Desenvolupament socioeconòmic
- Per què a l'àrea metropolitana de Barcelona
- Gestió i organització
-
Plans i programes
- Polítiques socials
- Agència de Desenvolupament Econòmic
-
Igualtat de gènere
-
Estudis socioeconòmics
-
Taula de reactivació
-
Taula social
-
Agenda
- Actualitat
La transparència dels algoritmes en l'administració
Diàleg de Transparència
Es lliurarà un certificat d'assistència als participants.
9.00 h Benvinguda a càrrec de la Sra. Gemma Calvet i Barot, directora de l'Agència de Transparència
9.15 h Primera intervenció:
- Presentació de la recerca "la transparència dels algoritmes als municipis metropolitans", a càrrec dels professors de dret administratiu, Ramon Galindo Caldés i Agustí Cerrillo Martínez, de la Universitat Oberta de Catalunya
10.15 h Torn obert de paraules i diàleg amb els participants
10.30 h Pausa-cafè
11 h Segona intervenció:
- Presentació del projecte "Esplugues Obert", a càrrec de Lluís Just Anguera, director de Tecnologia i Innovació Tecnològica de l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat
11.45 h Tercera intervenció:
- Presentació del projecte "Provisió i explotació d'una plataforma de visualització de pressupostos municipals", a càrrec de Santi Coca i Mascorda, cap de Servei d'Explotació de Tecnologies de la Informació de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès
12.45 h Torn obert de paraules i diàleg amb els participants
13.15 h Final de la sessió
Ramon Galindo Caldés
Professor lector de Dret Administratiu a la Universitat Oberta de Catalunya
És investigador principal del projecte "La transparència dels algoritmes als municipis metropolitans". Ha participat també en nombrosos projectes de recerca, els més recents "Retos jurídicos del uso de datos masivos para el fomento de la innovación y la buena administración a través de la inteligencia artificial" (DER2017-85595-R) i "La innovació en la prestació dels serveis públics a través de la personalització i prestació proactiva mitjançant l'ús dades massives i la intel·ligència artificial" (finançat per l'Escola d'Administració Pública de Catalunya), tots dos dirigits per Agustí Cerrillo.
Ha publicat llibres i articles sobre diferents temes, com l'organització territorial, la cooperació interadministrativa i més recentment sobre l'impacte de la intel·ligència artificial a l'Administració pública. En aquest sentit destaquem "Big data e inteligencia artificial en la gestión de los recursos humanos del sector público", Revista Catalana de Dret Públic, 58, 2019.
Agustí Cerrillo Martínez
Catedràtic de Dret Administratiu a la Universitat Oberta de Catalunya
És investigador principal del projecte "Retos jurídicos del uso de datos masivos para el fomento de la innovación y la buena administración a través de la inteligencia artificial". Programa Estatal de I+D+i Orientada a los Retos de la Sociedad (DER2017-85595-R) i del projecte "La innovació en la prestació dels serveis públics a través de la personalització i prestació proactiva mitjançant l'ús dades massives i la intel·ligència artificial", finançat per l'Escola d'Administració Pública de Catalunya.
Ha investigat i publicat articles i monografies sobre l'administració electrònica, la transparència pública i la difusió i la reutilització d'informació pública a través d'Internet, l'ús de la intel·ligència artificial a les administracions públiques, la governança pública i la integritat pública i la prevenció de la corrupció.
Entre les seves publicacions sobre l'impacte de la intel·ligència artificial en l'Administració pública i el Dret administratiu destaquen: "Com obrir les caixes negres de les Administracions públiques? Transparència i rendició de comptes en l'ús dels algoritmes" Revista Catalana de Dret Públic, 56 (2019) i "El impacto de la inteligencia artificial en el Derecho administrativo ¿Nuevos conceptos para nuevas realidades técnicas?" Revista General de Derecho Administrativo, 50 (2019).
Lluís Just Anguera
Director de Tecnologia i Innovació Tecnològica de l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat
Enginyer en Informàtica per la Facultat d'Informàtica de Barcelona (FIB) i Màster en Direcció i Administració d'Empreses per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).
Des de 2017 es el Director de Tecnologia i Innovació Tecnològica de l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat, des d'on coordina les tasques vinculades a Sistemes d'Informació, Administració Electrònica i l'Oficina de Gestió Integral de Dades.
2004 – 2017 cap de l'Àrea de Coneixement i Tecnologia del Consorci Localret, destacar la Coordinació de les Compres Agregades de Telecomunicacions a les províncies de Barcelona, Tarragona i Girona, l'impuls de la Plataforma de Participació Ciutadana Decidim a altres municipis d'arreu de Catalunya, Organització de Tallers de difusió de bones pràctiques TIC i participació en els grups de treball del Portal de Transparència de l'AOC o la redacció de diferents guies.
Fins a 2017 com a consultor dins l'àmbit privat en empreses com Doxa o Fura Consultores.
Santi Coca Mascorda
Cap de Servei d'Explotació de Tecnologies de la Informació de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès
Enginyer de telecomunicacions i electrònica, amb MBA, sóc PMP pel Project Manager Institute. Després de 10 anys en el sector privat treballant en un operador de telecomunicacions, entro a l'Ajuntament de Sant Cugat, el 2007, com a responsable de telecomunicacions impulsant el desplegament d'infraestructures de fibra i ràdio i les comunicacions per la millora de la connectivitat al territori municipal, dels serveis municipals i de l'accés a les noves tecnologies dels ciutadans i empreses.
El 2016 esdevé el Cap de serveis de tecnologia a l'Ajuntament de Sant Cugat que engloba els sistemes informàtics, les telecomunicacions, la seguretat de la informació i, des del desembre del 2019, l'administració electrònica.
El departament de tecnologia està englobat dins la Tinença d'alcaldia de Transparència, Bon Govern i Participació i, entre d'altres, desenvolupa i gestiona els projectes de l'àmbit tecnològic a l'Ajuntament acompanyant i donant resposta a les necessitats de la resta de departaments.
Publicacions relacionades
-
La transparència dels algoritmes als municipis metropolitans
- Edició:
- Estudis
- Tema:
- Transparència, Digitalització
- Tipus:
- Acadèmic