La desena jornada de l'Aula de Transparència ha abordat de forma interdisciplinària com assolir un bon govern i una bona administració en l'exercici de l'activitat urbanística i econòmica que se'n deriva, i alhora informar sobre els riscos penals derivats de l'exercici de les autoritats i funcionaris públics, i del sector privat, en l'àmbit urbanístic i en matèria de contractació.
Tancar menu
- L'àrea metropolitana
-
AMB
- La institució
- Govern metropolità
- Anàlisi i estratègia
- Administració metropolitana
- Atenció ciutadana
-
Biblioteca
- Seu electrònica
- Àrea internacional
-
Agenda
- Actualitat
- Territori
- Habitatge
- Medi ambient
- Mobilitat
-
Desenvolupament socioeconòmic
- Per què a l'àrea metropolitana de Barcelona
- Gestió i organització
-
Plans i programes
- Polítiques socials
- Agència de Desenvolupament Econòmic
-
Igualtat de gènere
-
Estudis socioeconòmics
-
Taula de reactivació
-
Taula social
-
Agenda
- Actualitat
10a Jornada: Urbanisme, planificació, contractació i riscos de corrupció
Notícia 13.02.19
L'Agència de Transparència ha organitzat en la sessió de 13 de febrer de 2019 a l'Àrea Metropolitana de Barcelona la desena jornada de formació del programa Aula de Transparència que ha comptat amb la participació de més de 40 assistents. El Programa Aula de Transparència té per objectiu debatre sobre els reptes que planteja la transparència i el bon govern i oferir al personal de l'administració metropolitana i de la resta d'administracions catalanes i professionals exemples de bones pràctiques en aquests àmbits.
La jornada ha estat inaugurada per la senyora Gemma Calvet i Barot, directora de l'Agència de Transparència de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i Janet Sanz i Cid, quarta tinenta d'alcaldia d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona.
La primera taula ha abordat la transparència en la planificació urbanística, econòmica i de contractació, en la que hi ha intervingut el senyor Francesc Magrinyà i Torner, doctor enginyer de camins, canals i ports, urbanista i director de Planificació Estratègica de l'Àrea Metropolitana de Barcelona; la senyora Maria Buhigas San José, arquitecta urbanista i fundadora d'Urban-Facts; el senyor Joaquim Calafí, arquitecte, director de Serveis Tècnics del Consorci del Besòs; el senyor José María Baño León, catedràtic de Dret Administratiu de la Universitat Complutense de Madrid i el senyor Joan Xirau i Serra, director adjunt de l'Oficina Antifrau de Catalunya. La taula ha estat moderada pel senyor Sebastià Jornet i Forner, president de l'Agrupació d'Arquitectes Urbanistes del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya.
La segona taula ha versat sobre la prevenció i els riscos penals derivats de l'exercici de les autoritats i funcionaris públics en l'àmbit urbanístic i en matèria de contractació . En aquesta taula ha intervingut el senyor Antoni Pelegrín López, fiscal coordinador de la Secció de Medi Ambient i Urbanisme de la Fiscalia Provincial de Barcelona; la senyora Elisenda Malaret i García, catedràtica de Dret Administratiu de la Universitat de Barcelona i el senyor Òscar Capdeferro i Villagrasa, doctor de la Universitat de Barcelona i membre de l'Institut d'Investigació TransJus de la Universitat de Barcelona. La taula ha estat moderada per la senyora Gemma Calvet i Barot, directora de l'Agència de Transparència de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.
Finalment la cloenda ha anat a càrrec del senyor Sebastià Grau Àvila, coordinador general de Serveis Jurídics i Administratius de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i la senyora Gemma Calvet i Barot, directora de l'Agència de Transparència de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.