Lux Barcelona, Núm. 2. Gener 2019. Edició en català

Revista de transparència metropolitana

El segon volum de la revista Lux Barcelona reflexiona sobre la integritat pública, el codi ètic i les relacions amb grups d'interès.

Lux Barcelona, Núm. 2. Gener 2019. Edició en català
Autor:
Diversos/es autors/es
Col·laboradors:
Pau Bossacoma Busquets, Gemma Calvet, Jordi Duró, Miguel Ángel Gimeno, Kim Manresa, Marc Molins Raich, Mònica Planas, Begoña Román Maestre, Francesc Torralba.
Editorial:
Àrea Metropolitana de Barcelona
Edició:
Revista
ISBN / ISSN:
ISSN 2604-0956
Idiomes:
Català
Data de publicació:
24/04/2019
Descarregar
Descarregar

Sinopsi

El segon volum de la revista Lux Barcelona reflexiona sobre la integritat pública, el codi ètic i les relacions amb grups d'interès. Després d'una introducció a càrrec de Gemma Calvet, directora de l'Agència de Transparència de l'AMB, es reprodueix el Codi ètic i de conducta per als alts càrrecs de l'AMB i entitats vinculades , que el Consell Metropolità va aprovar a començament del 2018.

Els altres dos pilars rellevants per a la reflexió sobre el bon govern són els articles de Marc Molins, «Guia d'identificació i prevenció de riscos penals de l'AMB i les seves entitats associades i dependents», i de Pau Bossacoma, «El finançament metropolità de grups polítics, partits polítics i sindicats».

Igual que en el primer número de la revista Lux Barcelona, el volum es completa amb quatre mirades que conviden a la reflexió des d'un punt de vista humanístic. La llum dels «Fars» l'aporten Begoña Román, «Tenir cura de les institucions», Francesc Torralba, «Ètica, cosmètica i credibilitat», Miguel Ángel Gimeno, «Objectiu final: la cultura de la integritat» i Mònica Planas, «Mares abans d'hora». Així mateix, la mirada del fotògraf Kim Manresa i les il·lustracions de l'opinador gràfic Jordi Duró enriqueixen el punt de vista global que busca la revista.