El lobby del joc privat. Quines eines per regular-lo ofereix la Llei de transparència?

Diàleg de Transparència

Tipus:
Taula rodona
On:
En línia 
Quan:

Inscripció:
Inscriure's a l'activitat

Formació en línia. Les persones inscrites rebran l'enllaç de connexió a la plataforma virtual. Es lliurarà un certificat d'assistència als participants. Hi haurà traducció simultània català - castellà.

Benvinguda, a càrrec de Mar Cardona, cap de secció de Codi Ètic i Registre de Grups d'Interès de l'Agència de Transparència de l'AMB.

Ponència: "Transparència, comunicació i influència de la indústria dels jocs d'atzar en les administracions públiques i la societat civil", a càrrec de David Pere Martínez Oró, investigador social i director executiu d'Episteme social.

Ponència: "Regulació de les sales de jocs i apostes a Montcada i Reixac", a càrrec de Meritxell Font, tècnica referent de Projectes d'Infància i Adolescència, Serveis Socials, i Josep Ma. Gomis, cap dels Serveis d'Urbanisme i Habitatge de l'Àrea de Territori de l'Ajuntament de Montcada i Reixac.

Vídeo

10.30 h Benvinguda

  • Sra . Mar Cardona, cap de secció de Codi Ètic i Registre de Grups d'Interès de l'Agència de Transparència de l'AMB

10.40 h Transparència, comunicació i influència de la indústria dels jocs d'atzar en les administracions públiques i la societat civil

  • Sr. David Pere Martínez Oró, investigador social. Director executiu d'Episteme social

11.15 h Regulació de les sales de jocs i apostes a Montcada i Reixac

  • Sra. Meritxell Font, tècnica referent de Projectes d'Infància i Adolescència, Serveis Socials, Josep Ma. Gomis, cap dels Serveis d'Urbanisme i Habitatge de l'Àrea de Territori de l'Ajuntament de Montcada i Reixac.

11.45 h Torn obert de paraules i diàleg amb els participants

12.00 h Final de la sessió

— David Pere Martínez Oró

Director general. Episteme Investigació i intervenció social

David Pere Martínez Oró (1981). Doctor en Psicologia Social (2013). Màster en Investigació en Psicologia Social (2007). Llicenciat en Psicologia (2006) per la Universitat Autònoma de Barcelona. Curs d'especialització en investigació qualitativa en l'àmbit de les drogues per la Universitat d'Amsterdam i Grup Pompidou (2008). Formació complementària: «Certificat d'auditor intern en el sistema de qualitat ISO 9001: 2008» (2011) i «Aspectes metodològics de l'avaluació en salut pública» (2012).

Des del febrer del 2008 exerceixo de professor de Psicologia i Educació de la Universitat Oberta de Catalunya. Des de l'octubre del 2014 investigo per al Servei de Psicologia i Logopèdia de la Universitat Autònoma de Barcelona. Des del setembre del 2015 soc director general d'Episteme. Investigació i intervenció social . En els darrers quatre anys he investigat en profunditat la dimensió sociocultural del cànnabis, el paper de les famílies en la prevenció de pràctiques de risc, els opioides i les TIC. A l'abril del 2019, en el marc d'Episteme. Recerca i intervenció social, he treballat en l'estudi «Apostes online. Joves, contextos, riscos i addicció», que compta amb el suport del Pla nacional sobre drogues. Estic treballant en el disseny de ProTIC, que persegueix implementar un programa de prevenció de les TIC basat en l'evidència i duc a terme la formació i l'assessoria de l'espai de millora contínua dels plans locals de drogodependències dirigit a tècnics locals, totes dues tasques per encàrrec de la Diputació de Barcelona.

El 2004 vaig començar a treballar en l'àmbit de les drogodependències com a equip de recerca a l'Observatori de Nous Consums de Drogues a l'Àmbit Juvenil de Catalunya, un projecte de recerca etnogràfica encarregat a la Fundació IGenus per la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament i la Diputació de Barcelona. El 2006 vaig passar a coordinar aquest Observatori i també el Sistema d'Informació Contínua sobre els Consums de Drogues a Castella-la Manxa (Conselleria de Sanitat). El 2008 vaig ser nomenat director dels dos programes. El 2010 vam implementar aquest sistema de recerca a la Comunitat Valenciana. Aquestes experiències em van permetre solidificar la meva formació en ciències socials, especialment en antropologia, sociologia i ciències polítiques. En les investigacions esmentades vaig ser investigador, coordinador de l'equip de camp i responsable del contacte amb les administracions.

Del 2010 al 2014 vaig col·laborar amb la Subdirecció General de Drogodependències (Generalitat de Catalunya). Vaig fer tasques de recerca, avaluació de projectes i implementació del sistema de qualitat en prevenció de Catalunya. Del 2008 al 2015 vaig ser director del Departament de Recerca de la Fundació IGenus i responsable d'avaluació i de qualitat dels departaments de Gènere, Joventut i Intervenció Social. He realitzat més de vint investigacions i avaluacions al sector de les drogues per encàrrec o amb el suport de diferents administracions, entre les quals el Pla nacional sobre drogues.

En l'àmbit de les drogues he publicat dotze llibres. Editor acadèmic d'un manual sobre la prevenció basada en la reducció de riscos i danys. Autor d'articles tant científics com divulgatius i de múltiples informes tècnics, com, per exemple, Ludomorfina. El fenomen de les apostes esportives a Espanya. Col·laborador habitual als mitjans de comunicació sobre temes relacionats amb les drogodependències. He impartit conferències i formacions per a entitats, societats científiques, universitats (nacionals i internacionals) i en congressos professionals i acadèmics. He assessorat entitats, plataformes i federacions.

— Meritxell Font i Teixidor

Tècnica del Pla local de drogues i pantalles i referent dels projectes d'infància i joventut dels Serveis Socials de l'Ajuntament de Montcada i Reixac.

Educadora social. La seva trajectòria professional ha estat vinculada als serveis socials d'atenció primària els darrers 15 anys. Especialitzada en prevenció de drogues i consums, ha dedicat la vida laboral a la detecció i prevenció de situacions de risc social d'infants i joves i a la gestió de projectes socials.

Va iniciar la carrera professional com a educadora social el 1999 a la Fundació Social del Raval, i posteriorment ha treballat en diferents fundacions i entitats del sector social, com la Fundació Pere Tarrés, la Fundació Josep Carol, Femarec i Grameimpuls, on realitza accions de formació de joves, inserció sociolaboral i creació i gestió de projectes socials.

— Josep Ma. Gomis Novell

Cap dels Serveis d'Urbanisme i Habitatge de l'Àrea de Territori de l'Ajuntament de Montcada i Reixac

Arquitecte per l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona (ETSAB).

Documents relacionats

Publicacions relacionades