Els riscos de corrupció en la contractació pública

Diàleg de Transparència

Els riscos de corrupció  en la contractació pública
Tipus:
Taula rodona
On:
En línia 
Quan:

Inscripció:
Inscriure's a l'activitat

Formació en línia. Les persones inscrites rebran l'enllaç de connexió a la plataforma virtual. Es lliurarà un certificat d'assistència als participants. Hi haurà traducció simultània català - castellà.

Benvinguda, a càrrec de Gemma Calvet, directora de l'Agència de Transparència.

Ponència: "La prevenció de la corrupció en la contractació pública als municipis de l'AMB", a càrrec de Javier Miranzo Díaz, professor de la càtedra de Dret Administratiu de la Universitat Oberta de Catalunya, i d'Agustí Cerrillo Martínez, catedràtic de Dret Administratiu de la Universitat Oberta de Catalunya.

Ponència: "Riscos de corrupció en la contractació pública: 10 punts crítics", a càrrec de Rosa Maria Pérez, cap de l'Àrea de Legislació i Assumptes Jurídics de l'Oficina Antifrau de Catalunya.

Vídeo

10.30 h Benvinguda

  • Sra. Gemma Calvet, directora de l'Agència de Transparència

10.40 h La prevenció de la corrupció en la contractació pública als municipis de l'AMB

  • Sr. Javier Miranzo Díaz, professor de la càtedra de Dret Administratiu de la Universitat Oberta de Catalunya
  • Sr. Agustí Cerrillo Martínez, catedràtic de Dret Administratiu de la Universitat Oberta de Catalunya

11.10 h Riscos de corrupció en la contractació pública: 10 punts crítics

  • Sra. Rosa Maria Pérez, cap de l'Àrea de Legislació i Assumptes Jurídics de l'Oficina Antifrau de Catalunya

11.40 h Torn obert de paraules i diàleg amb els participants

12.00 h Final de la sessió

 

— Javier Miranzo Díaz

Professor ajudant doctor, Universitat de Castella-la Manxa

Llicenciat en Dret per la Universitat de Castella-la Manxa (UCLM) i diplomat en Dret per la Universitat de Kent (Regne Unit); màster en Contractació Pública (UCLM), màster en Dret Mediambiental i Sostenibilitat (UCLM). Doctor en Dret per la mateixa Universitat amb la tesi "El nou dret de la UE: les mesures anticorrupció en la contractació pública".

Va exercir com a investigador predoctoral i postdoctoral a la UCLM; com a professor substitut interí de Dret Administratiu a la Universitat de Granada; i com a professor consultor de Dret Administratiu a la Universitat Oberta de Catalunya.

Actualment és professor ajudant doctor de Dret Administratiu a la UCLM. En matèries relacionades amb la contractació pública, exerceix com a professor en l'especialització de Contractació Pública de la UOC, i als màsters de Contractació Pública i de Dret Ambiental i Sostenibilitat de la UCLM; és coordinador del curs d'especialista en Dret Administratiu i Intel·ligència Artificial (UCLM) i professor en cursos d'especialista de l'Institut Nacional d'Administració Pública (INAP).

És membre de l'equip de recerca de l'Aula de Contractació Pública Responsable i Sostenible, amb un conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Conca i la Universitat de Castella-la Manxa, dirigida pel professor Moreno Molina; i membre de diferents projectes regionals i nacionals relacionats amb la contractació pública.

Ha realitzat estades de recerca a la Universitat d'Oxford (Regne Unit), la Universitat de Hull (Regne Unit), l'Institut Universitari Europeu de Florència (Itàlia) i el Centre d'Estudis Polítics i Constitucionals (Madrid).

Ha participat en l'organització de més d'una vintena de congressos i activitats jurídiques, i com a ponent en més de 50 esdeveniments relacionats amb el dret administratiu i la contractació pública a Espanya, el Regne Unit, França, Portugal, Irlanda, Tunísia i Mèxic.

— Agustí Cerrillo i Martínez

Catedràtic de Dret Administratiu a la Universitat Oberta de Catalunya

Catedràtic de Dret Administratiu a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Actualment és el síndic de greuges de la UOC i membre de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat.

És investigador principal del projecte "Personalización de los servicios públicos, sesgos e inteligencia artificial: hacia la consolidación de los derechos digitales en las administraciones públicas", del Programa Estatal de I+D+i Orientada a los Retos de la Sociedad (2021-2023).

Entre les seves publicacions sobre la integritat pública destaquen: "El principio de integridad en la contratación pública. Mecanismos para la prevención de los conflictos de intereses y la lucha contra la corrupción". Cizur Menor: Thomson-Reuters-Aranzadi (2018); Cerrillo, A.; Ponce, J. (coords.) "Preventing corruption and promoting good government and public integrity". Brussel·les: Bruylant (2017); "La difusión de información pública como instrumento para la prevención de la corrupción: una aproximación desde la legislación autonómica". Revista catalana de dret públic, núm. 52 (2016); "Las compras abiertas y la prevención de la corrupción". Revista Gestión y Análisis de Políticas Públicas, núm.15 (2016); "El papel de los medios electrónicos en la lucha contra la corrupción". Revista Vasca de Administración Pública, num.104-II (2016), p.199-235.

— Rosa Maria Pérez

Cap de l'Àrea de Legislació i Assumptes Jurídics de l'Oficina Antifrau de Catalunya

Llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona. Màster en Estudis Internacionals per la Universitat de Barcelona (1993-1995) i màster en Dret Públic i Organització Administrativa per la Universitat Pompeu Fabra (4a edició, 1996-1997).

Ha desenvolupat la seva carrera professional en el sector públic. Funcionària del Cos Superior d'Administració de la Generalitat de Catalunya des de l'any 1992 i del Cos d'Advocacia de la Generalitat de Catalunya des de l'any 2003, actualment és cap de l'Àrea de Legislació i Assumptes Jurídics de l'Oficina Antifrau de Catalunya. Té experiència docent, entre d'altres, com a formadora interna de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya.

Documents relacionats

Publicacions relacionades