L'ús dels algoritmes en la gestió de dades. Context social, econòmic i cultural

Diàleg de Transparència

Tipus:
Taula rodona
On:
En línia 
Quan:

Inscripció:
Inscriure's a l'activitat

Formació en línia. Les persones inscrites rebran l'enllaç de connexió a la plataforma virtual. Es lliurarà un certificat d'assistència als participants.

Benvinguda a càrrec de Gemma Calvet, directora de l'Agència de Transparència

Ponència: Directrius i orientacions metodològiques per a la realització d'auditories algorítmiques, a càrrec de Gemma Galdón, doctora en Polítiques Tecnològiques i CEO d'Eticas Research and Innovation

Ponència: Conceptes clau per a la transformació digital i l'ús de dades en el sector públic, a càrrec de Mara Balestrini, experta en planificació i execució de projectes d'innovació digital i assessora de l'Inter-American Development Bank Innovation Laboratory (IDB Lab), entre d'altres

Vídeo

11.00 h Benvinguda

  • Sra. Gemma Calvet, directora de l'Agència de Transparència

11.10 h Ponència: Directrius i orientacions metodològiques per a la realització d'auditories algorítmiques

  • Sra. Gemma Galdón, doctora en Polítiques Tecnològiques i CEO d'Eticas Research and Innovation

11.40 h Ponència: Conceptes clau per a la transformació digital i l'ús de dades en el sector públic

  • Sra. Mara Balestrini, experta en planificació i execució de projectes d'innovació digital i assessora de l'Inter-American Development Bank Innovation Laboratory (IDB Lab), entre d'altres

12.05 h Torn obert de paraules i diàleg amb els participants

12.30 h Final de la sessió

— Gemma Galdón Clavell

Doctora en Polítiques Tecnològiques i CEO d'Eticas Research and Innovation

Analista de polítiques públiques especialitzada en vigilància, l'impacte social, legal i ètic de la tecnologia, ciutats intel·ligents, privacitat, polítiques de seguretat, resiliència i actuació policial. És sòcia fundadora d'Eticas Research & Consulting i investigadora del Departament de Sociologia de la Universitat de Barcelona. Va completar el seu doctorat en Vigilància, Seguretat i Polítiques Urbanes a la Universitat de Barcelona, on també va rebre un mestratge en Gestió Pública. Més tard va ser nomenada directora del Programa de Polítiques de Seguretat de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Anteriorment va treballar a l'Institut Transnacional (TNI, Amsterdam), a l'Institut de les Nacions Unides per a la Formació i la Recerca (UNITAR) i a l'Institut Català de Seguretat Pública. Ensenya temes relacionats amb la seva investigació en diverses universitats estrangeres, principalment llatinoamericanes, i és membre de la Xarxa Llatinoamericana d'Estudis de la Vigilància (LASSN). És també membre del consell assessor internacional de Privacy International i analista habitual en televisió, ràdio i premsa.

Les seves darreres publicacions acadèmiques aborden qüestions relacionades amb la proliferació de la vigilància en entorns urbans, les polítiques locals de seguretat, la policia de proximitat, la seguretat en grans esdeveniments, la relació entre la privacitat i la tecnologia i les ciutats intel·ligents.

— Mara Balestrini

Investigadora, experta en planificació i execució de projectes d'innovació digital

Consultora d'innovació i investigadora sobre la interacció persona-ordinador (IPO), amb més de 10 anys d'experiència en planificació i execució de projectes digitals innovadors. Actualment és consultora externa al Laboratori Interamericà d'Innovació del Banc de Desenvolupament (IDB Lab) i està focalitzada en projectes de transformació digital, com la iniciativa fAIr LAC, destinada a promoure el desenvolupament ètic i responsable i la implementació de la intel·ligència artificial a l'Amèrica Llatina i el Carib (LAC).

Ha estat assessora del gabinet de la Secretaria d'Estat per a la Digitalització i la Intel·ligència Artificial del Govern d'Espanya i CEO de la consultora d'innovació Ideas for change.

Professora adjunta de l'Instituto de Empresa (IE) i de l'Institut d'Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC). Doctora en Informàtica per l'Intel Collaborative Research Institute for Sustainable Connected Cities (ICRI Cities) a la University College London (UCL). Graduada (BA) en Comunicació Audiovisual, postgraduada en Arts Mediàtiques i màster (MSC) en Sistemes Cognitius i Mitjans Interactius.

El seu treball ha estat premiat per ACM CHI, ACM CSCW o Ars Electronica, entre d'altres, i presentat en mitjans internacionals com la BBC, The Guardian, The Financial Times i El País.

Documents relacionats

Publicacions relacionades