La transparència dels algoritmes en l'administració

Diàleg de Transparència

Tipus:
Taula rodona
On:
Aula de formació de l'Agència de Transparència de l'AMB, Carrer Madrazo, 50-52 1r 2a, 08006, Badalona 
Quan:

Inscripció:
Inscriure's a l'activitat

Es lliurarà un certificat d'assistència als participants.

9.00 h Benvinguda a càrrec de la Sra. Gemma Calvet i Barot, directora de l'Agència de Transparència

9.15 h Primera intervenció:

  • Presentació de la recerca "la transparència dels algoritmes als municipis metropolitans", a càrrec dels professors de dret administratiu, Ramon Galindo Caldés i Agustí Cerrillo Martínez, de la Universitat Oberta de Catalunya

10.15 h Torn obert de paraules i diàleg amb els participants

10.30 h Pausa-cafè

11 h Segona intervenció:

  • Presentació del projecte "Esplugues Obert", a càrrec de Lluís Just Anguera, director de Tecnologia i Innovació Tecnològica de l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat

11.45 h Tercera intervenció:

  • Presentació del projecte "Provisió i explotació d'una plataforma de visualització de pressupostos municipals", a càrrec de Santi Coca i Mascorda, cap de Servei d'Explotació de Tecnologies de la Informació de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès

12.45 h Torn obert de paraules i diàleg amb els participants

13.15 h Final de la sessió

Ramon Galindo Caldés

Professor lector de Dret Administratiu a la Universitat Oberta de Catalunya

És investigador principal del projecte "La transparència dels algoritmes als municipis metropolitans". Ha participat també en nombrosos projectes de recerca, els més recents "Retos jurídicos del uso de datos masivos para el fomento de la innovación y la buena administración a través de la inteligencia artificial" (DER2017-85595-R) i "La innovació en la prestació dels serveis públics a través de la personalització i prestació proactiva mitjançant l'ús dades massives i la intel·ligència artificial" (finançat per l'Escola d'Administració Pública de Catalunya), tots dos dirigits per Agustí Cerrillo.

Ha publicat llibres i articles sobre diferents temes, com l'organització territorial, la cooperació interadministrativa i més recentment sobre l'impacte de la intel·ligència artificial a l'Administració pública. En aquest sentit destaquem "Big data e inteligencia artificial en la gestión de los recursos humanos del sector público", Revista Catalana de Dret Públic, 58, 2019.

Agustí Cerrillo Martínez

Catedràtic de Dret Administratiu a la Universitat Oberta de Catalunya

És investigador principal del projecte "Retos jurídicos del uso de datos masivos para el fomento de la innovación y la buena administración a través de la inteligencia artificial". Programa Estatal de I+D+i Orientada a los Retos de la Sociedad (DER2017-85595-R) i del projecte "La innovació en la prestació dels serveis públics a través de la personalització i prestació proactiva mitjançant l'ús dades massives i la intel·ligència artificial", finançat per l'Escola d'Administració Pública de Catalunya.

Ha investigat i publicat articles i monografies sobre l'administració electrònica, la transparència pública i la difusió i la reutilització d'informació pública a través d'Internet, l'ús de la intel·ligència artificial a les administracions públiques, la governança pública i la integritat pública i la prevenció de la corrupció.

Entre les seves publicacions sobre l'impacte de la intel·ligència artificial en l'Administració pública i el Dret administratiu destaquen: "Com obrir les caixes negres de les Administracions públiques? Transparència i rendició de comptes en l'ús dels algoritmes" Revista Catalana de Dret Públic, 56 (2019) i "El impacto de la inteligencia artificial en el Derecho administrativo ¿Nuevos conceptos para nuevas realidades técnicas?" Revista General de Derecho Administrativo, 50 (2019).

Lluís Just Anguera

Director de Tecnologia i Innovació Tecnològica de l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat

Enginyer en Informàtica per la Facultat d'Informàtica de Barcelona (FIB) i Màster en Direcció i Administració d'Empreses per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

Des de 2017 es el Director de Tecnologia i Innovació Tecnològica de l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat, des d'on coordina les tasques vinculades a Sistemes d'Informació, Administració Electrònica i l'Oficina de Gestió Integral de Dades.

2004 – 2017 cap de l'Àrea de Coneixement i Tecnologia del Consorci Localret, destacar la Coordinació de les Compres Agregades de Telecomunicacions a les províncies de Barcelona, Tarragona i Girona, l'impuls de la Plataforma de Participació Ciutadana Decidim a altres municipis d'arreu de Catalunya, Organització de Tallers de difusió de bones pràctiques TIC i participació en els grups de treball del Portal de Transparència de l'AOC o la redacció de diferents guies.

Fins a 2017 com a consultor dins l'àmbit privat en empreses com Doxa o Fura Consultores.

Santi Coca Mascorda

Cap de Servei d'Explotació de Tecnologies de la Informació de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès

Enginyer de telecomunicacions i electrònica, amb MBA, sóc PMP pel Project Manager Institute. Després de 10 anys en el sector privat treballant en un operador de telecomunicacions, entro a l'Ajuntament de Sant Cugat, el 2007, com a responsable de telecomunicacions impulsant el desplegament d'infraestructures de fibra i ràdio i les comunicacions per la millora de la connectivitat al territori municipal, dels serveis municipals i de l'accés a les noves tecnologies dels ciutadans i empreses.

El 2016 esdevé el Cap de serveis de tecnologia a l'Ajuntament de Sant Cugat que engloba els sistemes informàtics, les telecomunicacions, la seguretat de la informació i, des del desembre del 2019, l'administració electrònica.

El departament de tecnologia està englobat dins la Tinença d'alcaldia de Transparència, Bon Govern i Participació i, entre d'altres, desenvolupa i gestiona els projectes de l'àmbit tecnològic a l'Ajuntament acompanyant i donant resposta a les necessitats de la resta de departaments.

Publicacions relacionades