Millora de la qualitat dels serveis públics: les cartes de serveis

Diàleg de Transparència

Millora de la qualitat dels serveis públics: les cartes  de serveis
Tipus:
Taula rodona
On:
En línia 
Quan:

Inscripció:
Inscriure's a l'activitat

Formació en línia. Les persones inscrites rebran l'enllaç de connexió a la plataforma virtual. Es lliurarà un certificat d'assistència als participants.

Benvinguda a càrrec de Gemma Calvet, directora de l'Agència de Transparència

Ponència: "Les cartes de serveis i el seu desplegament pràctic a l'àrea metropolitana de Barcelona", a càrrec de Jacint Jordana, catedràtic de Ciència Política de la UPF, David Sancho, professor del Departament de Ciències Polítiques i Socials de la UPF i Mireia López, investigadora i professora associada del Departament de Ciències Polítiques i Socials de la UPF.

Ponència: "Creació d'una eina de seguiment de les cartes de serveis", a càrrec de Lydia Cots, tècnica de Transparència i Bon Govern del Gabinet d'Alcaldia de l'Ajuntament de Sant Joan Despí.

Vídeo

11.00 h Benvinguda

  • Sra. Gemma Calvet, directora de l'Agència de Transparència

11.10 h Ponència: Les cartes de serveis i el seu desplegament pràctic a l'àrea metropolitana de Barcelona

  • Sr. Jacint Jordana, catedràtic de Ciència Política de la UPF
  • Sr. David Sancho, professor del Departament de Ciències Polítiques i Socials de la UPF

11.40 h Ponència: Creació d'una eina de seguiment de les cartes de serveis

  • Sra. Lydia Cots, tècnica de Transparència i Bon Govern del Gabinet d'Alcaldia de l'Ajuntament de Sant Joan Despí

12.10 h Torn obert de paraules i diàleg amb els participants

12.30 h Final de la sessió

— Jacint Jordana

Catedràtic de Ciència Política de la Universitat Pompeu Fabra

Jacint Jordana és llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona, l'any 1987 i Doctor en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona, l'any 1992. Catedràtic en Ciència Política i de l'Administració a la Universitat Pompeu Fabra i investigador ICREA Acadèmia, des de l'any 2005 dirigeix l'Institut Barcelona d'Estudis Internacionals (IBEI). Ha estat professor visitant a la Copenhagen Business School, Australian National University, Wissenschafts Zentrum Berlin, Universitat de Munich i la Universitat de California (San Diego), entre d'altres. També es investigador associat del Centre d'Estudis Europeus, a SciencesPo (Paris).

La seva àrea d'investigació principal es centra en l'anàlisi de les polítiques públiques comparades, amb una atenció especial en les polítiques de regulació i les seves institucions especialitzades. D'altra banda, treballa també sobre temes d'acció col·lectiva, capital social, i processos de difusió, sobre els quals ha publicat diversos treballs en revistes acadèmiques especialitzats. Recentment, ha publicat els llibres Barcelona, Madrid y el Estado (Catarata, 2019) i Linguistic Claims and Political Conflicts: Spanish Labyrinths in the European Context (Routledge, 2020, amb A.C. Bianculli i M. Ferrín).

— David Sancho Royo

Professor titular de Ciències Polítiques i Socials de la Universitat Pompeu Fabra

Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona (1986), Màster en Gestió Pública per la Universitat Autònoma de Barcelona (1992) i Doctor en Ciències Polítiques per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona (1999), David Sancho és Vicerrector a la UPF i ha estat Director del Departament de Ciències Polítiques i Socials de la UPF i Degà dels Estudis de Gestió i Administració Pública a la UPF. Desenvolupa la seva activitat també com a assessor, en projectes de consultoria, de diferents administracions públiques, tant a nivell local com autonòmic. A escala internacional, ha desenvolupat una intensa tasca d'anàlisi de la realitat polític administrativa llatinoamericana, a través de diferents programes de col·laboració i formació.

— Mireia López Álvarez

Investigadora i professora associada del Departament de Ciències Polítiques i Socials de la Universitat Pompeu Fabra

Politòloga especialitzada en l'Anàlisi de Polítiques Públiques per la Universitat Autònoma de Barcelona i Màster en Gestió Pública (Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat Pompeu Fabra i Universitat de Barcelona), actualment està cursant el Doctorat en Ciències Polítiques i Socials a la UPF. És investigadora i professora associada al Departament de Ciències Polítiques i Socials de la Universitat Pompeu Fabra i coordinadora de projectes de l'àmbit sociosanitari a ABD Associació Benestar i Desenvolupament, una entitat del Tercer Sector. Anteriorment ha treballat com assistent de recerca a l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) i a l'Àrea de Relacions Internacionals de la UAB. Les principals àrees de recerca en les que treballa es centren en la innovació social i tecnològica (des de la participació comunitària fins a l'anàlisi de rendes bàsiques o la Intel·ligència Artificial), la transparència, la participació ciutadana i les polítiques sociosanitàries.

— Lydia Cots Muela

Tècnica de Govern Obert de l'Ajuntament de Sant Joan Despí

Formada en educació social, ha complementat la seva formació en l'àmbit de la governança, les relacions institucionals i corporatives. Fa més de vint anys que treballa a l'Ajuntament de Sant Joan Despí en l'àmbit de la comunicació corporativa, relacions amb el teixit empresarial i comercial així com en el seguiment de polítiques de desenvolupament econòmic local. Actualment és la referent de Transparència, govern obert i participació ciutadana de l'Ajuntament Sant Joan Despí.

Documents relacionats

Publicacions relacionades