Riscos i reptes de la transposició de la directiva de protecció d'alertadors

Diàleg de Transparència

Riscos i reptes de la transposició de la directiva de protecció d'alertadors
Tipus:
Taula rodona
On:
En línia 
Quan:

Inscripció:
Inscriure's a l'activitat

Formació en línia. Les persones inscrites rebran l'enllaç de connexió a la plataforma virtual. Es lliurarà un certificat d'assistència als participants.

Presentació a càrrec de la Sra. Gemma Calvet, directora de l'Agència de Transparència.

Presentació de la recerca Estudi sobre els riscos i recomanacions per a la transposició de la Directiva UE 2019/1937 a Catalunya sobre els denunciants de corrupció, a càrrec de les seves autores: Elisa de la Nuez Sánchez-Cascado, secretària general de la Fundación Hay Derecho, i Alicia García Rodríguez-Marín, politòloga, investigadora de la Fundación Hay Derecho.

Intevenció de Rosa Maria Pérez, cap de l'Àrea de Legislació i Assumptes Jurídics de l'Oficina Antifrau de Catalunya.

Vídeo

11.00 h Presentació a càrrec de la Sra. Gemma Calvet, directora de l'Agència de Transparència

11.10 h Presentació de la recerca Estudi sobre els riscos i recomanacions per a la transposició de la Directiva UE 2019/1937 a Catalunya sobre els denunciants de corrupció, a càrrec de les seves autores:

  • Sra. Elisa de la Nuez Sánchez-Cascado, secretària general de la Fundación Hay Derecho
  • Sra. Alicia García Rodríguez-Marín, politòloga, investigadora de la Fundación Hay Derecho

11.40 h Sra. Rosa Maria Pérez, cap de l'Àrea de Legislació i Assumptes Jurídics de l'Oficina Antifrau de Catalunya

12.00 h Torn obert de paraules i diàleg amb els participants

12.30 h Final de la sessió

— Elisa de la Nuez Sánchez-Cascado

Secretària general de la Fundación Hay Derecho

Elisa de la Nuez Sánchez-Cascado és llicenciada en Dret per la Universitat Complutense de Madrid (1980-1985). Va accedir al Cos d'Advocats de l'Estat l'any 1988.

És secretària general de la Fundación Hay Derecho, dedicada a la defensa l'Estat de Dret, la lluita contra la corrupció i la regeneració institucional.

Ha exercit diversos càrrecs en el sector públic i en el sector privat ha estat secretària de Consell de diverses empreses. Ha estat sòcia fundadora de l'empresa de consultoria Iclaves.

És advocada de l'Estat en excedència i desenvolupa una àmplia tasca com a articulista a El Mundo i en altres mitjans, particularment al blog Hay Derecho. En l'actualitat treballa com a "of counsel" del despatx d'advocats GC Legal.

A l'àrea docent ha col·laborat en centres com ICADE, la Universitat Complutense de Madrid, la Universitat San Pablo-CEU, l'Institut d'Estudis Fiscals o ESADE. Ha publicat nombroses col·laboracions en revistes especialitzades, de pensament i articles periodístics.

És coeditora del blog Hay Derecho i del llibre de el mateix nom editat per Península juntament amb altres coautors sota el pseudònim col·lectiu "Sansón Carrasco", així com de el llibre "Contra el capitalisme clientelar", també publicat a l'editorial Península.

— Alicia García Rodríguez-Marín

Politòloga, investigadora de la Fundación Hay Derecho

Alicia García Rodríguez-Marín és graduada en Ciències Polítiques per la Universitat Complutense de Madrid i Màster en Relacions Internacionals per la Universitat de Sussex. Compta amb experiència en el sector privat en Public Affairs i en execució de projectes de sostenibilitat. Des de fa més d'un any és investigadora de la Fundación Hay Derecho especialitzada en transparència, protecció de denunciants de corrupció i govern obert. Al seu torn, també és analista a la revista especialitzada de geopolítica El Orden Mundial.

— Rosa Maria Pérez

Cap de l'Àrea de Legislació i Assumptes Jurídics de l'Oficina Antifrau de Catalunya

Llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona. Títols de postgrau: "Màster en Estudis Internacionals" de la Universitat de Barcelona (1993-1995) i "Màster en Dret Públic i Organització Administrativa" de la Universitat Pompeu Fabra (4a edició, 1996-1997).

Ha desenvolupat la seva carrera professional en el sector públic. Funcionària del Cos Superior d'Administració de la Generalitat de Catalunya des de l'any 1992 i del Cos d'Advocacia de la Generalitat de Catalunya des de l'any 2003, actualment és cap de l'Àrea de Legislació i Assumptes Jurídics de l'Oficina Antifrau de Catalunya. Té experiència docent, entre d'altres com a formadora interna de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya.

Documents relacionats