Rol i oportunitats de gènere: diagnòstic

Diàleg de Transparència

Tipus:
Taula rodona
On:
En línia 
Quan:

Inscripció:
Inscriure's a l'activitat

Formació en línia. Les persones inscrites rebran l'enllaç de connexió a la plataforma virtual. Es lliurarà un certificat d'assistència als participants. Hi haurà traducció simultània català - castellà.

Benvinguda, a càrrec de Gemma Calvet, directora de l'Agència de Transparència

Ponència: "Ètica algorítmica i perspectiva de gènere. De l'opacitat a la transparència (en processos de selecció de personal)" , a càrrec de Francesc Torralba, filòsof i teòleg. Director de la càtedra Ethos d'ètica aplicada, Universitat Ramon Llull.

Ponència: "Presència i rol de les dones en el sector públic: les protagonistes", a càrrec de Pilar Moreno, secretaria-interventora de l'administració local, i Begoña Ballvé, interventora accidental de l'Ajuntament de Mollet del Vallès i membres de la Asociación de Mujeres en el Sector Público (MSP).

Vídeo

10.30 h Benvinguda

  • Sra. Gemma Calvet, directora de l'Agència de Transparència

10.40 h Ètica algorítmica i perspectiva de gènere. De l'opacitat a la transparència (en processos de selecció de personal)

  • Dr. Francesc Torralba, filòsof i teòleg. Director de la càtedra Ethos d'ètica aplicada, Universitat Ramon Llull.

11.10 h Presència i rol de les dones en el sector públic: les protagonistes

  • Sra. Pilar Moreno, secretaria-interventora de l'administració local, i Sra. Begoña Ballvé, interventora accidental de l'Ajuntament de Mollet del Vallès i membres de la Asociación de Mujeres en el Sector Público (MSP).

11.40 h Torn obert de paraules i diàleg amb els participants

12.00 h Final de la sessió

 

— Francesc Torralba Roselló

Filòsof i teòleg. Director de la càtedra Ethos d'ètica aplicada, Universitat Ramon Llull

És Doctor en Filosofia per la Universitat de Barcelona (1992) i Doctor en Teologia per la Facultat de Teologia de Catalunya (1997). Actualment és professor Catedràtic de Filosofia de la Universitat Ramon Llull i membre col•laborador de l'Institut Borja de Bioètica. Al llarg de la seva trajectòria ha obtingut diversos premis: El Premi Extraordinari de Llicenciatura (1991) i el Premi Extraordinari de Doctorat en Filosofia (1994), el Premi d'Assaig Breu (1989), el Premi Xarxa d'Assaig (1989), el Premi Joan Maragall (1992), Premi d'Assaig Serra i Moret sobre Civisme (2001), el Premi Josep Vallverdú d'Assaig (2002), el Premi Llorer d'Assaig (2003), el Premi sobre principis del Civisme (2004), el Premi d'Assaig Nicolau Batle (2005). Ha estat finalista en el Premi Carles Rahola d'Assaig (1992) i en el Premi Enric Ferran d'Assaig (1993). Ha rebut beques de moltes institucions: Del Ministeri d'Educació i Ciència, del Ministeri d'Assumptes Exteriors per ampliar estudis a la Universitat de Copenhaguen i de Berlín, del Consell Superior d'Investigacions Científiques per estudiar a l'Instituto de Filosofía de Madrid, de la Fundación Oriol-Urquijo, i d'altres institucions privades.

— Pilar Moreno

Secretaria-interventora de l'administració local i membre de la Asociación de Mujeres en el Sector Público (MSP)

Funcionària de l'administració local amb habilitació de caràcter nacional, Secretària-Interventora des de maig de 2017, actualment exerceix com a tècnic de formació de l'Agència Valenciana Antifrau.

Forma part de l'associació de "Dones al sector públic" des de l'any de la seva creació, 2018 i actualment exercir el càrrec de vocal a la Junta directiva, participant activament al grup de comunicació de l'associació.

Llicenciada en Ciències Polítiques i de l'Administració (Premi Extraordinari Fi de Carrera). Pertany a la primera promoció de #DIVALDirectia, l'Itinerari formatiu per a Directius Públics Locals de la Diputació de València.

Ha participat en congressos i cursos com a ponent en l'àmbit de la transparència, participació ciutadana, processos electorals, petites i mitjanes entitats locals i el paper de la dona a l'administració pública.

— Ma. Begoña Ballvé Jerez

Interventora accidental de l'Ajuntament de Mollet del Vallès i membre de la Asociación de Mujeres en el Sector Público (MSP)

Compliance officer i lletrada en cap de l'Assessoria Jurídica de l'Ajuntament de Mollet del Vallès. Llicenciada en Dret, Diplomada en Gestió i Administració Pública, Màster de Prevenció de la corrupció a les administracions públiques (UB), Màster en Comptabilitat pública, gestió i control de les entitats locals (UMA) i 25 anys com a funcionària pública.

Documents relacionats

Publicacions relacionades