Sessió III: La consciència del risc legal en la direcció dels serveis públics

Formació en integritat per al personal directiu

Sessió de formació realitzada el 22 de novembre de 2021, adreçada al personal directiu de l'AMB i les entitats del sector públic metropolità sobre la consciència del risc legal en la direcció dels serveis públics, amb Concepción Campos Acuña, secretària de l'Administració Local i codirectora de Red Localis.

Tipus:
Taller
On:
En línia 
Quan:

Les persones que dirigeixen les institucions públiques han de poder identificar ràpidament els seus riscos i oportunitats si volen protegir, conservar i aprofundir els valors de la institució per a la qual presten serveis. L'Agència de Transparència té el deure d'oferir aquesta formació en el sí de l'AMB.

La gestió de riscos és una eina que serveix per a identificar, analitzar i avaluar els riscos d'un organisme concret i per a aplicar-la cal definir abans els objectius i les estratègies i la cultura de la institució en la qual s'encaixa l'àrea en concret.

La gestió dels anomenats Fons Next Generation de Recuperació i Resiliència planteja unes exigències elevades de gestió on la visió directiva és clau per a la planificació i prevenció. Les sessions de formació impartides pels experts Rafael Jiménez Asensio i Concepción Campos Acuña repassen els principals punts sobre els quals ha de descansar la correcta gestió d'aquests fons, així com els seus condicionants tant legals com ètics.

Vídeo