Taller 1. El marc legal sobre la igualtat de dones i homes en el context de la transparència i el bon govern a les organitzacions públiques

Cicle Demèter "El repte de la igualtat a les organitzacions"

Tipus:
Taller
On:
En línia 
Quan:

El cicle Demèter "El repte de la igualtat a les organitzacions" està conduït per l'Associació 50a50, per encàrrec de l'Agència de Transparència de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

S'emmarca en el Programa Demèter de l'Agència de Transparència, el qual té com a objectiu la transparència en l'equitat de gènere i la innovació en el bon govern.

Aquest cicle es compon de sessions de treball amb l'Agència de Transparència per tal d'identificar els elements necessaris per reforçar els objectius del Programa Demèter, i també per oferir reflexions i instruments per poder avançar cap a una igualtat real i efectiva a les organitzacions, a través de plans d'igualtat.

El cicle, que es desenvoluparà en format telemàtic, està compost per quatre tallers (els dos darrers es faran el mateix dia). Es tracta de tallers dinàmics i participatius, que serviran per fer una anàlisi DAFO sobre l'estat d'aquesta qüestió.

Vídeo

Dijous 29 d'octubre, de 12 a 13.30 hores

El marc legal sobre la igualtat de dones i homes en el context de la transparència i el bon govern a les organitzacions públiques

12.00 h Benvinguda i presentació

  • Sra. Gemma Calvet, directora de l'Agència de Transparència de l'Àrea Metropolitana de Barcelona

"El Programa Demèter: reptes"

12.10 h "Revisió del marc legal i de les seves implicacions per a l'administració pública"

  • Sra. Joana Badia, advocada especialista en dret laboral i assessora en polítiques de gènere i igualtat d'oportunitats

12.30 h "Reptes per a l'administració pública des de la perspectiva de la RLT. La transparència com a condició per assolir la igualtat: negociació dels plans d'igualtat i la igualtat retributiva"

12.50 h Torn obert de paraules

  • Moderat per la Sra. Neus Jordi, coordinadora de l'Associació 50a50

13.20 h Tancament i conclusions

  • Sra. Anna Mercadé, presidenta de l'Associació 50a50

13.30 h Final de la sessió