Transparència i gènere: estratègies i eines per a una transparència inclusiva

Diàleg de Transparència

Tipus:
Taula rodona
On:
En línia / En línea 
Quan:

Inscripció:
Inscriure's a l'activitat

Formació en línia. Les persones inscrites rebran l'enllaç de connexió a la plataforma virtual. Es lliurarà un certificat d'assistència als participants. Hi haurà traducció simultània català - castellà.

Benvinguda a càrrec de Elisabet Marrugat, cap de Secció de Formació, Recerca i Bon Govern de l'Agència de Transparència.

Ponència: "Transparència i gènere: estratègies i eines per a una transparència inclusiva", a càrrec de Esther Pano, directora de Recerca de la Fundació Carles Pi i Sunyer.

Ponència: "Accions positives d'igualtat de gènere a l'Ajuntament de Barcelona", a càrrec de Sònia Ruiz, directora de Serveis de Gènere i Polítiques del Temps de l'Ajuntament de Barcelona.

Vídeo

10.30 h Benvinguda

  • Sra. Gemma Calvet, directora de l'Agència de Transparència

10.40 h Transparència i gènere: estratègies i eines per a una transparència inclusiva

  • Sra. Esther Pano, directora de Recerca de la Fundació Carles Pi i Sunyer

11.15 h Accions positives d'igualtat de gènere a l'Ajuntament de Barcelona

  • Sra. Sònia Ruiz, directora de Serveis de Gènere i Polítiques del Temps de l'Ajuntament de Barcelona

11.50 h Torn obert de paraules i diàleg amb els participants

12.00 h Final de la sessió

— Esther Pano

Politòloga i directora de Recerca de la Fundació Carles Pi i Sunyer

És diplomada en Gestió i Administració Pública, Llicenciada en Ciència Política i de l'Administració i Doctora en Ciència Política per la Universitat de Barcelona. És professora associada de Ciència Política de la Universitat de Barcelona i membre del Grup de Recerca d'Estudis Locals (GREL) [http://www.ub.edu/grel] així com d'altres grups i projectes nacionals i internacionals. Des de l'any 2001 és coordinadora de l'Observatori de Govern Local de la Fundació Carles Pi i Sunyer [www.pisunyer.org].

Imparteix assignatures de Disseny i Anàlisi d'Organitzacions Públiques (Màster de Gestió Pública Avançada); de Govern Local (Màster d'Anàlisi Política i Assessoria Institucional); de Ciència de l'Administració i Gestió Pública (grau de Gestió i Administració Pública) i de Ciència Política (grau en Dret).

Els seus àmbits de recerca són l'anàlisi institucional i la gestió pública, amb especial interès pel funcionament i activitat dels governs locals [https://www.ub.edu/dret-professorat/cas/epano.ub.edu.html].

Entre les seves darreres publicacions es troben:

Magre, Jaume; Pano, Esther, The architecture of the local political community: France, Italy, Portugal and Spain . En Kerley, R., Liddle, J., Dunning, P. (Eds.) (2019). The Routlege Handbook of International Local Government. Routledge: Oxon.

Pano, Esther; Medir, Lluis; Puiggros, Carla; Magre, Jaume. Layer upon Layer: The Position of Inter-municipal Cooperation in the Spanish Quasi-Federal System—The Case of Catalonia . En Teles & Swianiewicz (Eds.) (2018). Inter-Municipal Cooperation in Europe, Palgrave Macmillan: Basingstoke.

— Sònia Ruiz

Doctora en ciència política i directora de Serveis de Gènere i Polítiques del Temps de l'Ajuntament de Barcelona

És directora de Serveis de Gènere i Polítiques del Temps de l'Ajuntament de Barcelona i tècnica en política social de la Diputació de Barcelona on ha estat directora del Pla d'Igualtat, i també com a lobbista al Lobby Europeu de Dones a Brussel·les. Així mateix, ha estat assessora al Gabinet de la Ministra de Defensa.

Sonia Ruiz és doctora en Ciència política i té una àmplia trajectòria reconeguda en el món acadèmic centrada en feminisme i treball, polítiques públiques, moviments socials. Va realitzar el seu postdoc i col·laborar com associate researcher durant anys a la Oxford Brookes University.

Les seves darreres publicacions han estat:

Ruiz García, S. (2022), Feminist policy and platform economy: insights, methods and challenges . Internet Policy Review, 11(1). https://doi.org/10.14763/2022.1.1633

Martí, Blai and Ruiz, Sonia (2022), El presupuesto con perspectiva de género: reflexiones, aprendizajes y retos , artículo en obra colectiva en Editorial Tirant Lo Blanch. Forthcoming.

Berbel, Sara and Ruiz, Sonia (2022), Promoción de la igualdad en la organización y políticas de conciliación de la vida personal, familiar y laboral . Forthcoming. Aranzadi.

Ruiz, Sonia y Vivas, Carlos (2021), El presupuesto de género en el Ayuntamiento de Barcelona – Comunicación Congreso CLAD Centro Latinoamericano de Administración para el Desarrollo (Bogotá)

Documents relacionats

Publicacions relacionades