Es presenta el primer número de la col·lecció Quaderns Lux

Notícia 16.02.22

La primera monografia d'aquesta col·lecció aborda el paper de la transparència en la contractació pública com a valor d'integritat.

Avui s'ha presentat a la seu de l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona el primer número de la col·lecció Quaderns Lux, on s'hi publica un article de Concepción Campos Acuña titulat "El paper de la transparència en la contractació pública com a valor d'integritat".

La publicació Quaderns Lux és una col·lecció de monografies per difondre articles en profunditat sobre aspectes concrets de l'àmbit de la transparència, la integritat pública i el bon govern elaborats per acadèmics i professionals experts en aquestes matèries.

L'autora d'aquest primer número de la col·lecció ha volgut destacar la importància de la contractació pública com a instrument estratègic al servei de les polítiques públiques. En aquest sentit, considera essencial promoure un model de contractació socialment responsable, que impulsi la innovació i el desenvolupament sostenible. Per assolir aquests objectius estratègics, l'autora troba imprescindible garantir la integritat de la contractació pública, és a dir, la defensa de l'interès públic en contra dels interessos particulars. I la transparència és el mitjà imprescindible per aconseguir-ho, ja que permet detectar possibles incompliments, irregularitats i ineficiències que amenacen el bon govern i la bona administració.

L'acte ha estat presidit per la vicedegana de l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona, Susana Ferrer, que ha donat la benvinguda als assistents. També ha comptat amb la participació de la directora general de Contractació Pública de la Generalitat de Catalunya, Neus Colet, que ha presentat les mesures que està implementant el Govern per reforçar la integritat i transparència dels processos de contractació de totes les administracions públiques catalanes; i la directora de l'Agència de Transparència, que ha presentat la nova col·lecció de monografies Quaderns Lux.

Enllaços relacionats

Publicacions relacionades