S'inaugura a Montgat l'exposició de fotos de Kim Manresa sobre les ciutats metropolitanes

Notícia 25.02.19

L'exposició "Gent i paisatges: les ciutats metropolitanes" revela realitats desapercebudes de la geografia metropolitana.

L'alcaldessa de Montgat, Rosa Funtané, i la directora de l'Agència de Transparència de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, Gemma Calvet, han inaugurat a la biblioteca Tirant lo Blanc de Montgat l'exposició de fotografies de Kim Manresa "Gent i paisatges: les ciutats metropolitanes", un passeig pels 36 municipis metropolitans sobre la quotidianitat, els espais, la gent, els pobles i les ciutats metropolitanes, que ens passen inadvertits en el dia i dia i que constitueixen l'essència de la realitat metropolitana.

Al llarg d'un any, Kim Manresa ha recorregut la metròpolis, captant amb la seva particular mirada imatges per il·lustrar la revista Lux Barcelona de transparència metropolitana. A partir d'aquesta col·lecció de fotografies, l'Agència de Transparència ha concebut aquesta exposició itinerant com una eina cultural i artística per sensibilitzar la ciutadania sobre la identitat i la diversitat del territori metropolità.

La mostra de fotografies estarà exposada a Montgat fins el 18 de març, a la Sala Josep i Pere Santilari de la Biblioteca Tirant lo Blanc, i posteriorment està previst que giri per altres municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Kim Manresa és un fotògraf de renom internacional, especialment per l'ús que fa de la fotografia com a eina per a la denúncia social. És autor de més de 30 llibres, que han estat publicats en diverses llengües i ha guanyat nombrosos premis. Els seus reportatges sobre la prostitució infantil, la pobresa i l'ablació han generat gran interès i una nova visió sobre aquests problemes. El seu reportatge «El dia que la Kadi va perdre part de la seva vida» ha estat seleccionat per l'agència Associated Press com un dels cent millors reportatges del segle XX.

Documents relacionats

Enllaços relacionats