Informe sobre les desatencions a la ciutadania en temps de pandèmia

Una anàlisi del Fòrum de Síndics, Síndiques, Defensors i Defensores locals de Catalunya sobre les conseqüències de la pandèmia de covid-19 durant l'any 2020.

Informe sobre les desatencions a la ciutadania en temps de pandèmia
Autor:
Fòrum de síndics i síndiques, defensors i defensores locals de Catalunya
Editorial:
Agència de Transparència
Edició:
Informe extern
Idiomes:
Català
Data de publicació:
18/12/2020
Descarregar
Descarregar

Sinopsi

Arran de la pandèmia de la COVID-19, moltes de les estructures que asseguraven el nostre estat de benestar han saltat pels aires. La impredictibilitat de la situació, la manca d'experiència prèvia en la gestió d'una crisis d'aquest tipus i la necessitat imperiosa de posar per davant la salut pública a d'altres drets de ciutadania, ens han portat a un col·lapse de les administracions públiques amb greus repercussions que han portat les persones a estar per sota dels mínims de benestar establerts pel pacte social.

Les 47 sindicatures locals que componen el Fòrum han aportat informació i dades per elaborar aquest estudi, que vol posar el focus en denunciar les ineficiències de l'administració però també, a aportar propostes de millora per corregir els errors actuals i impedir que aquests es repeteixin durant els propers mesos. La proximitat a les persones que defineix les nostres institucions locals s'han de posar més en valor que mai com a palanca de canvi per aproximar aquestes visions particulars a les administracions públiques, no només les locals, sinó les autonòmiques i les estatals.