-
Informació general
Informació de servei
Zona de jocs infantils, àrea per a gossos, elements gimnàstics, horts socials.
Descripció
El jardí de l'antiga casa pairal constitueix avui dia el parc de Can Buxeres, urbanitzat el 1911, no va ser declarat parc públic fins el 1972. Al parc hi ha aproximadament mil arbres corresponents a 48 espècies diferents. Els més abundants són els plàtans d'ombra amb gairebé el 22% dels exemplars, que seguit del xiprer (10%), l'arbre de la vida (9%) i el pi pinyoner (8%), formen el gruix dels arbres del parc.
-
Història
Història del parc
La primera notícia que es té de la masia i la finca agrícola del comte d'Alemany és del 1770, tot i que l'edificació se sospita que ha de ser anterior. El 1854 la línia de ferrocarril va delimitar la finca per la zona baixa pel que es van produir les primeres grans modificacions quan el 1875 es va ampliar la finca i es va rectificar el camí principal per fer-lo coincidir amb l'ull central dels tres que tenia el pont del ferrocarril i amb l'entrada principal de la masia.
El primer canvi de propietari es va produir el 1875 quan Josefina Casanovas la va adquirir i va fer construir una torre neomudéjar, que va ser emprada com a molí d'aigua. Dos anys més tard Lluís Buxeres i Abad va comprar la finca i la va transformar d'una vella masia en el palauet i finca residencial corresponents a la seva posició social. Les modificacions més importants van acabar el 1911. Alguns d'aquests canvis van ser l'anivellament de l'antiga masia i la modificació del perímetre, l'afegiment de galeries laterals i de terrasses de la façana posterior i l'acondicionament del jardí que coneixem avui dia. L'edifici finalment tindria dues plantes, amb un porxo circular flanquejat per quatre columnes dòriques i rematat per una balustrada. Les estances interiors conserven elements decoratius d'estil neoclàssic. Avui dia, només les dues sales del pis inferior conserven la decoració i els elements decoratius originals.
Adjacent al palauet es va construir la casa dels masovers, un edifici de planta baixa i pis, que utilitza elements barrocs. Més tard es van construir dues ampliacions laterals i una cotxera.
L'any 1936 Enric Buxeres va ser assassinat i la finca va passar a ser la nova seu de l'Escola Ferrer i Guàrdia. En finalitzar la Guerra Civil retornà als Buixeres que la feien servir com a finca d'estiueig fins el 1968 que passà a mans de l'Ajuntament. Després de restaurar els edificis i condicionar el jardí, el va convertir el parc urbà el 1972.
Actualment el palauet està catalogat dins el Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat i és d'ús públic. -
Normes d'ús
- Utilitzeu les papereres.
El residu recollit es porta a una planta de triatge. - Prohibit fer foc (només és permès als parcs amb servei de barbacoa).
- Porteu el gos lligat.
Respecteu les indicacions en aquells parcs o localitzacions on no es permet l'accés als gossos (Exemple: àrea de jocs infantils, jardins botànics i jardins històrics). - Recolliu les deposicions dels gossos.
- No allibereu animals domèstics.
L'alliberament incontrolat posa en perill la fauna autòctona. - No doneu menjar als animals. L'alimentació incontrolada dels animals empitjora la qualitat de l'aigua dels llacs i estanys, genera males olors i desencadena problemes higiènico- sanitaris.
- Respecteu la vegetació.
- No feu sorolls molestos.
- Prohibit pescar a les làmines d'aigua, llacs i estanys.
- Prohibit banyar-se a les làmines d'aigua, llacs i estanys.
- Prohibit circular amb vehicles de motor (excepte vehicles de serveis).
-
Activitats
Actualment no hi ha cap activitat programada
-
Fauna
Consulteu les observacions al visor de fauna.
Informe ornitològic L'Hospitalet de Llobregat -
Projectes (8)
-