Com controlar l'arbitrarietat des de les administracions i mantenir la privacitat de les persones

Diàleg de Transparència

Tipus:
Taula rodona
On:
En línia 
Quan:

Inscripció:
Inscriure's a l'activitat

Formació en línia. Les persones inscrites rebran l'enllaç de connexió a la plataforma virtual. Es lliurarà un certificat d'assistència a les persones inscrites en la sessió que estiguin connectades almenys durant el 80% de l'activitat formativa. 

Benvinguda a càrrec de la Sra. Gemma Calvet i Barot, directora de l'Agència de Transparència

Presentació sobre la recerca "La transparència per a les institucions, privacitat per a les persones", a càrrec de la Sra. Simona Levi, representant d'Xnet, Institut per a la Cultura Democràtica a l'Era Digital

Presentació sobre "El dret d'accés com a eina d'integritat pública i reducció del risc d'arbitrarietat", a càrrec del Dr. Oriol Mir Puigpelat, catedràtic de Dret Administratiu de la Universitat Pompeu Fabra

Vídeo

9.00 h Benvinguda a càrrec de la Sra. Gemma Calvet i Barot, directora de l'Agència de Transparència

9.15 h Primera intervenció:

  • Presentació sobre la recerca "La transparència per a les institucions, privacitat per a les persones", a càrrec de la Sra. Simona Levi, representant d'Xnet, Institut per a la Cultura Democràtica a l'Era Digital

10.15 h Segona intervenció:

  • Presentació sobre "El dret d'accés com a eina d'integritat pública i reducció del risc d'arbitrarietat", a càrrec del Dr. Oriol Mir Puigpelat, catedràtic de Dret Administratiu de la Universitat Pompeu Fabra

11.15 h Torn obert de paraules i diàleg amb els participants

11.45 h Final de la sessió

— Simona Levi

Representant d'Xnet, directora del Postgrau Tecnopolítica i Drets en l'Era Digital de la Universitat de Barcelona

El 2017 la revista Rolling Stone va triar Simona Levi, quant a co-fundadora de Xnet i d'15MpaRato, com una de les 25 persones al món que estan donant forma al futur.

Directora de teatre, dramaturga, estratega tecnopolítica, investigadora, com a activista en els últims anys s'ha centrat en la renovació de la democràcia a l'era digital i la cultura lliure, l'ús estratègic de les eines digitals per a l'organització, la comunicació, la acció col·lectiva i la lluita contra la corrupció d'Estat.

És iniciadora de projectes com Xnet o 15MpaRato, que ha impulsat el judici a la cúpula de Bankia, el 5è banc de l'Estat espanyol.

És promotora i coautora de diversos llibres, entre ells destaquem "#FAKE YOU – Fake News i Desinformació – Governs, partits polítics, mass media, corporacions, grans fortunes: monopolis de la manipulació informativa i retalls de la llibertat d'expressió" (Editorial Raig Verd 2019); "Votar y cobrar. La impunidad como forma de gobierno"; "Tecnopolítica, internet y r-evoluciones" – Sobre la centralitat de xarxes digitals en el # 15M -, i ha coordinat "Cultura libre digital – Nociones básicas para defender lo que es de todxs", ambdós publicats el 2012 per l'editorial Icària.

— Oriol Mir Puigpelat

Catedràtic de Dret Administratiu de la Universitat Pompeu Fabra

Oriol Mir (Barcelona, ??1975) és catedràtic de Dret administratiu de la Universitat Pompeu Fabra, coordinador de la seva Àrea de Dret Administratiu i coordinador del Màster oficial Avançat en Ciències Jurídiques d'aquesta universitat.

Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona amb obtenció del Premi Extraordinari de Llicenciatura i doctor europeu en Dret públic per la Universitat de Bolonya, ha estat investigador visitant a la Universitat de Heidelberg, a l'Institut Max-Planck de Dret públic comparat i a la Universitat de Yale.

Ha ocupat els càrrecs de responsable d'estudis i recerca de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat de Catalunya (2006-2010) i de vicepresident de la Comissió de Garantia del Dret d'Accés a la Informació Pública de Catalunya (GAIP, 2015-2017).

Les seves més de vuitanta publicacions s'han centrat en la part general del Dret administratiu (amb especial èmfasi en el procediment administratiu, la responsabilitat patrimonial de l'Administració i la transparència administrativa), en el Dret administratiu europeu i en la regulació dels organismes modificats genèticament.

Ha obtingut el Premi Spinelli de la Unió Europea com a coautor del Codi ReNEUAL de procediment administratiu de la Unió Europea.

Publicacions relacionades