Taula Social Metropolitana

| Tema: Políticas sociales

Jornada “Teixint aliances: cap a una visió compartida de la Taula Social Metropolitana”

Més d’un centenar de tècnics municipals i càrrecs públics van participar, el 26 de juny del 2024, a la jornada de treball "Teixint aliances: cap a una visió compartida de la Taula Social Metropolitana". Aquesta jornada ha estat clau per a la construcció d'una visió compartida de la Taula Social Metropolitana (TSM) dins del mandat 2024-2027 de l’AMB.

Els objectius principals de la jornada han estat presentar la proposta de full de ruta de la TSM i la feina feta fins ara, i concretar interessos i prioritats per als diferents àmbits de treball de la TSM. Així, durant la jornada, s'ha treballat de manera participativa amb els assistents.

La jornada es va dur a terme al Citilab de Cornellà de Llobregat.

 

Desenvolupament de la jornada

La jornada va ser inaugurada per la tinenta d'alcalde de Polítiques Socials, Igualtat i Salut de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat, Joana Piñero, que va destacar la importància de disposar d’un espai com la TSM per tal que els municipis metropolitans puguin avançar en una visió conjunta dels reptes metropolitans en l’àmbit de les polítiques socials. A continuació, la directora de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB, Ester Pujol, va contextualitzar la TSM dins de l’Acord per al govern de l’AMB i dins del Pla d’Actuació Metropolità (PAM). També va destacar que la TSM pot tenir un paper important en les prioritats definides en el marc estratègic de l’AMB en el mandat 2024-2027 pel que fa a l’àmbit social.

Per la seva banda, la directora de Serveis de Polítiques Socials i d’Igualtat de l'AMB, Carme Esquirol, i els tècnics de l’Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic, Albert Cónsola i Pedro Martín, van fer un repàs de l’origen de la TSM, de la feina feta fins ara i es van presentar les bases del full de ruta de la TSM en aquest mandat.

Així, es va destacar la intenció d’incidir més en el treball de projectes concrets de la TSM. També es va anunciar que, en aquest mandat, la TSM tindrà actius als municipis metropolitans els grups oberts següents: persones amb discapacitat, igualtat de gènere, convivència i diversitat, vulnerabilitat residencial, garantia alimentària i dret al temps.

A la segona part de la sessió es va treballar de manera participativa, en grups, amb els assistents, per proposar i trobar possibles prioritats concretes que es podrien abordar en aquest mandat dins de la TSM.

Aquesta jornada ha estat una oportunitat important per consolidar aliances i avançar cap a una visió compartida de les polítiques socials metropolitanes. Els resultats obtinguts en aquest treball participatiu seran fonamentals per guiar les accions futures de la Taula Social Metropolitana.

Enlaces relacionados
Dónde
Marker
Citilab Cornellà de Llobregat