Connecta't a la biodiversitat del Llobregat

| Tema: Biodiversidad, Ríos

Presentació d'estudis i debat sobre el nou model de gestió de l'espai natural del riu

El 10 d'octubre es va dur a terme la jornada tècnica Connecta't a la biodiversitat del Llobregat, a la seu de l'AMB, una sessió informativa en què es van presentar diversos estudis i hi va haver un espai de debat per tractar el nou enfocament de gestió de l'espai natural del riu.

La jornada, a la qual van assistir més de 60 persones de diferents administracions i entitats, es va dividir en tres blocs: un primer per mostrar l’estat de la biodiversitat; un segon per presentar diversos estudis, i un tercer de debat sobre biodiversitat, connectivitat i manteniment del tram metropolità del riu.

 

Estat de la biodiversitat

En el primer bloc es va exposar l'estat de la biodiversitat, la conceptualització de la infraestructura verda metropolitana i l'estudi "Vegetació al riu Llobregat".

 

La biodiversitat, la connectivitat i el manteniment del riu Llobregat

En el segon bloc es va presentar l'estudi "Connectivitat i biodiversitat a l'àmbit del riu Llobregat", que tracta des del pont del Diable fins a la desembocadura del riu, incloent l'anàlisi del delta. Seguidament, es va presentar la gestió que fa l'AMB del manteniment de l'espai consolidat i fluvial fora de la zona de domini públic hidràulic. Per últim, es va exposar la necessitat de tenir una visió conjunta de la gestió de l'espai natural, per sumar esforços en la recuperació i millora de la qualitat dels hàbitats que hi ha al Llobregat.

 

Debat al voltant de la importància de la biodiversitat

La darrera part de la jornada va consistir en un debat, en què hi va haver molta participació i van sorgir reptes, propostes i experiències interessants d'aprenentatge. Es va posar de manifest la importància d'aquest tipus de jornades per compartir coneixements, així com de l'elaboració d'aquests tipus de treballs que es poden aplicar sobre el territori.

El consens sobre la importància de la biodiversitat i de garantir-ne la preservació i millora al Llobregat es va fer palès en totes les intervencions. I, entre altres temes d'interès, al debat es va insistir en la importància de disposar d'una delimitació de la infraestructura verda metropolitana i de la seva planificació per disposar d'uns objectius i fites comuns en l'àmbit metropolità, alhora que es compatibilitza amb les pressions existents en aquest territori, fruit de l'elevada freqüència d'ús, les infraestructures i la diversitat d'usos.

Enlaces relacionados
Publicaciones relacionadas
Dónde
Marker
Seu de l'AMB Barcelona