Itinerari dunar de Castelldefels

| Tema: Playas

S’ha reconduït el camí, s’han renovat les fustes i s’ha fet una neteja de vegetació exòtica

Durant el mes de setembre s’ha adequat l’itinerari dunar de la platja de Castelldefels per adaptar-lo a les necessitats actuals. Entre d’altres tasques, s’ha reconduït el camí en llocs on havien crescut diversos peus de borró per preservar-los, s’han renovat les fustes que delimiten l’itinerari i s’ha fet una neteja de vegetació exòtica que envaïa algunes parts del traçat.

Aquest itinerari permet gaudir i observar l’ecosistema de les dunes de ben a prop, i preservar-ne la integritat i el desenvolupament, ja que es tracta d’un espai protegit.

El passeig resulta tota una experiència: s’hi pot observar la dinàmica i les característiques físiques de cada element, la vegetació adaptada a aquests ambients i la fauna que hi habita. Està senyalitzat per uns petits tutors de fusta que marquen el camí, fet que minimitza l'impacte humà i preserva aquest ecosistema tan fràgil.

S’hi inclou un panell informatiu sobre flora i fauna i un refugi de biodiversitat construït amb troncs que han arribat dels temporals de mar. La proposta es complementa amb l’Espai Dunar de l’Ajuntament de Castelldefels, un centre d’interpretació museístic proper que desenvolupa amb detall les característiques i els valors dels espais dunars, i també amb la programació educativa de la Naturaula de la platja de la Pineda, on es fan activitats educatives i de dinamització per a totes les edats que treballen vivencialment aquest coneixement i per a les quals, aquest nou itinerari, representa un gran recurs educatiu.

 

Enlaces relacionados
Playas relacionadas
Dónde
Marker
Platja de la Pineda Castelldefels