Com influeix la perspectiva de gènere en el reforç de la transparència en les polítiques metropolitanes

Diàleg de Transparència

Com influeix la perspectiva de gènere en el reforç de la transparència en les polítiques metropolitanes
Type:
Roundtable
Where:
En línia 
When:

Registration:
Inscriure's a l'activitat

Formació en línia. Les persones inscrites rebran l'enllaç de connexió a la plataforma virtual. Es lliurarà un certificat d'assistència als participants.

Benvinguda de Gemma Calvet, directora de l'Agència de Transparència.

Transparència i gènere als municipis de l'AMB, a càrrec de la Dra. Esther Pano, politòloga i investigadora de la Fundació Pi i Sunyer.

LA CIBA: un model de política pública feminista, a càrrec de Silvia Migueiz Castosa, directora de LA CIBA, espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i de Maribel Cárdenas Jiménez, directora de Polítiques d'Igualtat i LGTBI de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

Vídeo

11.00 h Benvinguda Sra. Gemma Calvet, directora de l'Agència de Transparència

11.10 h Transparència i gènere als municipis de l'AMB Dra. Esther Pano, politòloga i investigadora de la Fundació Pi i Sunyer

11.40 h LA CIBA: un model de política pública feminista

  • Sra. Silvia Migueiz Castosa, directora de LA CIBA, espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet
  • Sra. Maribel Cárdenas Jiménez, directora de Polítiques d'Igualtat i LGTBI de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

12.10 h Torn obert de paraules i diàleg amb els participants

12.30 h Final de la sessió

— Esther Pano Puey

Politòloga i investigadora de la Fundació Carles Pi i Sunyer

És diplomada en Gestió i Administració Pública, Llicenciada en Ciència Política i de l'Administració i Doctora en Ciència Política per la Universitat de Barcelona. És professora associada de Ciència Política de la Universitat de Barcelona i membre del Grup de Recerca d'Estudis Locals (GREL) [www.ub.edu/grel] així com d'altres grups i projectes nacionals i internacionals. Des de l'any 2001 és coordinadora de l'Observatori de Govern Local de la Fundació Carles Pi i Sunyer [www.pisunyer.org].

Imparteix assignatures de Disseny i Anàlisi d'Organitzacions Públiques (Màster de Gestió Pública Avançada); de Govern Local (Màster d'Anàlisi Política i Assessoria Institucional); de Ciència de l'Administració i Gestió Pública (grau de Gestió i Administració Pública) i de Ciència Política (grau en Dret).

Els seus àmbits de recerca són l'anàlisi institucional i la gestió pública, amb especial interès pel funcionament i activitat dels governs locals [https://www.ub.edu/dret-professorat/cat/epano.ub.edu.html]. Entre les seves darreres publicacions es troben:

  • Magre, Jaume; Pano, Esther, The architecture of the local political community: France, Italy, Portugal and Spain. En Kerley, R., Liddle, J., Dunning, P. (Eds.) (2019). The Routlege Handbook of International Local Government. Routledge: Oxon.
  • Pano, Esther; Medir, Lluis; Puiggros, Carla; Magre, Jaume. Layer upon Layer: The Position of Inter-municipal Cooperation in the Spanish Quasi-Federal System—The Case of Catalonia. En Teles & Swianiewicz (Eds.) (2018). Inter-Municipal Cooperation in Europe, Palgrave Macmillan: Basingstoke.

— Sílvia Migueiz Castosa

Directora de LA CIBA, espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

Llicenciada en Ciències polítiques i de l'Administració i Màster en Polítiques d'igualtat de gènere, treballa des de fa més de 16 anys des de diferents àrees i administracions, en el disseny, planificació i avaluació de polítiques públiques d'igualtat entre homes i dones, diversitat sexual i de gènere i d'abordatge de les violències masclistes i lgtbifòbiques.

— Maribel Cárdenas Jiménez

Directora de Polítiques d'Igualtat i LGTBI de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

Maribel Cárdenas Jiménez, educadora social, màster en estudis de dones, gènere i ciutadania. Especialista en polítiques públiques feministes, i és responsable de el Pla Integral contra les Violències Masclistes de l'Ajuntament de Barcelona, Cap de l'Oficina de Polítiques d'Igualtat de la Diputació de Barcelona, en l'actualitat Directora de Polítiques d'Igualtat de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. Àmplia experiència docent tant per a persones professionals de el sector com en l'àmbit acadèmic, sent professora associada de la Facultat de Sociologia i Ciències Polítiques de la Universitat Autònoma de Barcelona, professora de Teoria Feminista al Màster d'estudis de dones, gènere i ciutadania i docent de postgraus i màsters especialitzats en la matèria. Autora de diferents articles i coautora d'assajos com "Idees que canvien el Món" o "Imbatibles, l'edat de les dones". Activista feminista des de la joventut.

Related documents

Related publications