Les polítiques d'igualtat en l'àmbit metropolità

Diàleg de Transparència

Les polítiques d'igualtat en l'àmbit metropolità
Type:
Roundtable
Where:
Aula de formació de l'Agència de Transparència de l'AMB, Carrer Madrazo, 50-52 1r 2a, 08006, Barcelona 
When:

Registration:
Inscriure's a l'activitat

Es lliurarà un certificat d'assistència als participants.

9.15h Benvinguda a càrrec de la Sra. Gemma Calvet i Barot, directora de l'Agència de Transparència

9.30h Primera intervenció:

  • Presentació del projecte tècnic del II Pla d'Igualtat de gènere de l'AMB a càrrec de la senyora Eva Comellas Batet, coordinadora de Recursos Humans de l'Àrea Metropolitana de Barcelona

10.15h Segona intervenció:

  • Presentació del primer Pla d'Igualtat del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola, a càrrec del senyor Antoni Puigarnau Puigarnau, cap de servei de tècnic del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola

11.00h Pausa-cafè

11.30h Tercera intervenció:

  • Presentació del Pla Municipal d'Equitat de Gènere 2019-2022 , a càrrec de la senyora Judith Riera Román, tinenta d'alcalde de Promoció Econòmica i Ocupació, Igualtat i polítiques LGTBI de l'Ajuntament de Sant Joan Despí

12.15 h Torn obert de paraules i diàleg amb els participants

12.45 h Final de la sessió

9.15h Benvinguda a càrrec de la Sra. Gemma Calvet i Barot, directora de l'Agència de Transparència 9.30h Primera intervenció: Presentació del projecte tècnic del II Pla d'Igualtat de gènere de l'AMB , a càrrec de la senyora Eva Comellas Batet, coordinadora de Recursos Humans de l'Àrea Metropolitana de Barcelona 10.15h Segona intervenció: Presentació del primer Pla d'Igualtat del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola, a càrrec del senyor Antoni Puigarnau Puigarnau, cap de servei de tècnic del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola 11.00h Pausa-cafè 11.30h Tercera intervenció: Presentació del Pla Municipal d'Equitat de Gènere 2019-2022 , a càrrec de la senyora Judith Riera Román, tinenta d'alcalde de Promoció Econòmica i Ocupació, Igualtat i polítiques LGTBI de l'Ajuntament de Sant Joan Despí 12.15 h Torn obert de paraules i diàleg amb els participants 12.45 h Final de la sessió

Gemma Calvet

Directora de l'Agència de Transparència de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB)

Gemma Calvet és jurista i màster europeu en Polítiques Socials i Drets Humans per la Universitat de Barcelona i postgrau en Dret Diplomàtic per l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB). Va iniciar la seva carrera en el món de l'advocacia al despatx Cahen & Constantin de París. Des de 1991 va exercir com a professional de l'advocacia i la consultoria a Barcelona en els àmbits del dret penal, el dret penitenciari i els drets humans a nivell europeu i internacional. Va formar part de la Comissió de Defensa del Col·legi d'Advocats i de l'Associació Catalana de Juristes Demòcrates i és membre de l'Associació Catalana per la Defensa dels Drets Humans, que forma part de la Federació Avocats Européens Démocrates.

Ha estat membre del Comitè d'Ètica de la Policia de Catalunya, i de molts organismes vinculats a polítiques socials i drets humans. L'any 2003 va ser nomenada directora general de Drogodependències del Govern Basc i l'any 2012 va ser escollida diputada independent al Parlament de Catalunya, on va ser presidenta de la Comissió de Justícia i Drets Humans i ponent de la Llei 19/2014, de Transparència, Accés a la Informació Pública i Bon Govern. Des del novembre de 2015, és directora de l'Agència de Transparència de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Col·labora com a analista política als diaris El Periódico de CatalunyaEl Punt Avui i Ara, i en programes de ràdio i televisió. Es membre del Consell Assessor de la Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, ha sigut vicepresidenta primera de l'entitat cultural Ateneu Barcelonès, és coautora de diverses publicacions y ha escrit el llibre Què ens està passant? (Ed. Columna, 2016).

Eva Comellas Batet

Coordinadora de Recursos Humans de l'Àrea Metropolitana de Barcelona

Llicenciada en Dret, posseeix també titulacions de màster i de postgrau en matèria de recursos humans i de dret local.

Ha estat Directora dels Serveis de Recursos Humans de la Diputació de Barcelona i cap de servei de recursos humans en diversos ajuntaments. Coneixedora del món local, és també docent de l'Escola d'Administració Pública i professora col·laboradora de la UOC en matèria de Funció Pública.

Antoni Puigarnau Puigarnau

Cap de Servei d'Administració i Contractació del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola

És Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona amb formació especialitzada en diversos àmbits relacionats amb l'administració pública, el dret local, la legislació laboral i de funció pública, la contractació administrativa, l'urbanisme, l'administració electrònica, el govern obert i la transparència.

Entre 1993 i 2000 va ser tècnic superior advocat del Patronat Metropolità del Parc de Collserola. Des de l'any 2000 és el cap d'Administració i Contractació del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola. En aquest context, assumeix la delegació de funcions de Tresoreria de l'entitat (a partir de 2001) i de Secretaria (des de 2005).

Ha complementat la seva carrera professional dins del sector docent com a ponent d'un curs de postgrau sobre gestió d'espais verds a la Fundació Politècnica de Catalunya entre els anys 2000 i 2010; així com gestió d'espais naturals, organitzat per "IUSC Centro de Estudios Superiores" entre 1999 i 2004.

Judith Riera Román

Tinenta d'alcalde de Promoció Econòmica i Ocupació, Igualtat i polítiques de LGTBI de l'Ajuntament de Sant Joan Despí

Advocada. Llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona i Màster en Dret Penal i Ciències Penals per la Universitat de Barcelona i la Universitat Pompeu Fabra. Especialització en contractació pública per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Acreditació d'idiomes en anglès (títol oficial B2) i francès (DELF B1) i alemany (A2). En l'àmbit polític és viceprimera Secretària de la Joventut Socialista de Catalunya. Membre de l'executiva del Fòrum de Joves Electes de la ACM (Associació Catalana de Municipis).

Ha estat monitora de l'esplai Tricicle i monitora de menjador en anglès a l'escola Pau Casals. Ha realitzat pràctiques com a jurista en diferents despatxos d'advocats i actualment és advocada col·legiada per l'ICAB. Forma part de l'entitat Hocus Pocus Teatre des del 2008. És coordinadora voluntària d'un grup de conversa en anglès (Sant Joan Despí ciutat plurilingüe) i des de 2011 és regidora de l'Ajuntament de Sant Joan Despí.