Nou número de la revista Lux Barcelona, dedicat a la igualtat de gènere

Notícia 28.03.23

Maria Teixidor, Francesc Torralba i Gemma Calvet presenten el quart volum de la revista de transparència metropolitana.

La seu de l'Agència de Transparència ha acollit la presentació pública del quart volum de la revista de transparència metropolitana, Lux Barcelona, dedicat a les polítiques d'equitat de gènere des de la perspectiva de la transparència i el bon govern. L'acte ha comptat amb la participació de l'advocada i exmembre de la Junta Directiva del Futbol Club Barcelona, Maria Teixidor, el catedràtic de Filosofia i director de la Càtedra Ethos de la Universitat Ramon Llull, Francesc Torralba, i la directora de l'Agència de Transparència, Gemma Calvet.

En la seva intervenció, l'advocada Maria Teixidor ha posat com a exemple d'un procés de feminització i canvi cultural no exempt de dificultats i resistències la professionalització de l'equip femení de futbol del Barça, sobre el qual reflexiona en el seu article de la revista. Per la seva banda, el catedràtic Francesc Torralba ha presentat el treball de recerca que constitueix un dels pilars d'aquest volum de la revista sobre els biaixos de gènere en els algoritmes de la intel·ligència artificial i les seves propostes per garantir els principis ètics i evitar discriminacions de gènere en les decisions adoptades per robots. Per últim, Gemma Calvet ha presentat les conclusions del grup de treball Demèter sobre les resistències i els obstacles per incorporar el lideratge femení en les organitzacions i assolir l'equitat en la direcció corporativa.

A banda dels continguts tractats en la presentació, aquest quart volum de la revista Lux Barcelona també inclou un article de Sara Berbel, sobre les mesures organitzatives impulsades per l'Ajuntament de Barcelona per promoure la igualtat de gènere a l'administració municipal i un article de Natza Ferrer sobre les discriminacions que pateixen les dones en els àmbits econòmic, laboral i domèstic com a forma de limitar-los la seva llibertat. La revista també publica l'informe final d'un cicle de tallers per reflexionar sobre diversos aspectes que afecten la igualtat de gènere en les organitzacions i la recomanació de l'Agència de Transparència per millorar la conscienciació i la formació de la societat i dels directius per avançar cap a la plena igualtat. Complementen els continguts d'aquest quart volum les fotografies de Kim Manresa sobre el paisatge humà metropolità i les il·lustracions sobre l'equitat de gènere de l'opinador gràfic Jordi Duró.

Enllaços relacionats

Publicacions relacionades