Circoolar

Tornar
false
Tema:
Comerç, Medi ambient, Economia circular, Residus, Salut Ambiental, Sostenibilitat
Sector:
Eco-disseny / eco-innovació, Residus i reciclatge, Roba i calçat
Tipus:
Empreses
Categoria:
Economia circular
Subcategoria:
Bones pràctiques
Telèfon:
627 54 25 61
Correu electrònic:
luis@circoolar.es
Web:
https://circoolar.es/
Xarxes socials:
Linkedin
Instagram

Descripció

Títol de l'acció: Circoolar

Localització: Carrer del Baró de Barre 28, Barcelona.

Tipus de col·laboració: Reciclatge de materials tèxtils i eco-disseny

Estat: En funcionament

Resum: Circoolar és un projecte centrat en el disseny i la confecció de roba de treball a partir de teixits i materials reciclats. Els seus productes, que poden anar des de peces d'uniformes personals o marxandatge com davantals, armilles, bates o bosses de roba fins a ítems de l'entorn com podrien ser objectes de decoració, estovalles o tovallons, destinats a l'hostaleria i restauració, segueixen els criteris de l'economia circular i la no generació de residus al llarg de tota la cadena de producció.

Objectius/Reptes: Aquest projecte pretén ser una alternativa amb perspectiva de circularitat i residu zero dins el sector tèxtil especialitzat en l'entorn laboral, oferint un valor afegit a les empreses que desitgin seguir criteris més respectuosos amb el medi ambient i la justícia social.
De la mateixa manera, Circoolar també té en compte que les peces de roba i materials tèxtils siguin reciclables un cop es trobin al final de la seva vida útil, tancant així el cercle de residu zero.

Descripció/Solució: La iniciativa busca oferir productes produïts a partir de teixits de polièster obtinguts del reciclatge d'ampolles PET, de cotó orgànic o de cotó regenerat, el qual s'obté de la reconstrucció del fil extret de peces de roba pre i post-consum.
Aquests productes (camises, armilles, pantalons, davantals, bates, uniformes, estovalles, tovallons, elements de decoració, marxandatge, mascaretes, etc.) són confeccionats a tallers locals d'inserció social i empoderament femení, a partir de patrons i dissenys que faciliten el seu posterior reciclatge.
De cara a tancar el cicle un cop les peces de roba han arribat al final de la seva vida útil, Circoolar compta amb un servei de recollida, retornant els materials tèxtils a les plantes de reciclatge tèxtil o s'assegura una segona vida i, així, la generació zero tant per Circoolar com per les empreses que fan ús de la iniciativa.
Circoolar ofereix també servei de recollida de residus d'uniformitat per reciclar-los en feltre i desenvolupar productes de marxandatge 100% traçables, destinats a ser usats p er públic intern o extern de la pròpia empresa.

Resultats: El procés de producció de Circoolar garanteix el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (8, 12 i 13) establerts dins l'Agenda 2030.
Durant l'any 2020, Circoolar fer ús de 134.700 ampolles PET que van ser convertides en peces de roba i evitades d'acabar formant part de l'entorn natural com a residu. Amb la utilització de polièster reciclat, es va aconseguir estalviar un 86% d'aigua, un 75% d'energia i un 75% de CO2.
D'altra banda, en qüestió de transport, el 90% dels proveïdors es trobaven a menys de 300km dels clients, de la mateixa forma que el 90% de la matèria primera provenia de dins d'Espanya.
Gràcies a les mascaretes reutilitzables que confecciona i comercialitza l'empresa, es va evitar la utilització de 2.000.000 mascaretes d'un sol ús.

Contacte: Luís Ribó

On

Circoolar

Circoolar Carrer del Baró de la Barre, 28, 08023, Barcelona

Com anar-hi?
Transports al voltant de...