Entorn i qualitat de vida

L'Àrea Metropolitana de Barcelona és un indret privilegiat. Així ho senten molts dels habitants de qualsevol dels 36 municipis que la conformen i, especialment, la majoria dels més de 20 milions de persones que van visitar per oci o per negoci Barcelona i el territori metropolità l'any passat.

Entorn
L'àrea metropolitana és també un enclavament singular: un espai carregat d'història, lloc de pas i, per tant, de forta tradició d'intercanvi cultural i comercial.

És un territori estratègic: davant del mar, davant del sol, amb més de 30 quilòmetres de platges, vora les 2.600 hores d'insolació a l'any i més de 25.000 hectàrees de zones naturals amb tres serralades característiques del paisatge mediterrani, com ara Collserola, el Garraf i la serralada de Marina, i 34 parcs urbans plens de serveis.

És un emplaçament únic, referència de la Mediterrània occidental per a la investigació i la innovació, amb alguns dels centres de biomedicina o noves tecnologies més importants del sud d'Europa.

L'Àrea Metropolitana de Barcelona és un lloc privilegiat per estudiar, investigar, treballar, innovar, fer negocis... però, sobretot, per viure-hi.
Qualitat de vida
Són molts els aspectes que fan del territori metropolità un bon lloc per viure-hi. Des de la qualitat del sistema educatiu i sanitari fins a un clima privilegiat i una extensa oferta cultural.
Territori metropolità
El territori metropolità de Barcelona, amb una superfície de 636 kmi amb més de 3,2 milions de persones, és una de les àrees metropolitanes més grans d'Europa i té un pes important a l'espai de la Mediterrània.