El parc de Can Mercader presenta uns valors botànics, històrics i patrimonials que el fan singular dins de la Xarxa de Parcs Metropolitans. El llac i els jardins amb glorietes i miradors ocupen l'espai d'antigues feixes de conreu, i a la part central del parc s'ha mantingut l'estructura de terrasses i jardins que inclou dues peces emblemàtiques: el Palau Mercader i la plataneda.
L'itinerari botànic que teniu a les mans és una eina que us ajudarà a la descoberta del parc i a conèixer i entendre la diversitat d'espècies vegetals de gran valor botànic i patrimonial que hi habiten, algunes de les quals han estat catalogades per l'Ajuntament de Cornellà com a arbres d'interès local: els plàtans, les washingtònies i l'acàcia de tres punxes. L'itinerari conté 25 fitxes explicatives de les espècies més destacades del parc, on s'hi pot trobar la descripció, l'origen, l'ús i la singularitat.
Autor:
Centre Mediambiental l'Arrel amb la col·laboració de l'Ajuntament de Cornellà
L'itinerari botànic del parc de Can Mercader és una eina que ajudarà a descobrir el parc i a conèixer i entendre la diversitat d'espècies vegetals de gran valor botànic i patrimonial que hi habiten. Alguns arbres són tan singulars que estan catalogats com arbres d'interès local: els plàtans, les washingtònies i l'acàcia de tres punxes. L'itinerari està senyalitzat amb 25 cartells que contenen informació dels exemplars amb la seva descripció, l'origen, l'ús i la singularitat. Aquest itinerari es pot seguir amb un dossier.
Arbres catalogats d'interès local des de l'any 1991. Catalogats com a arbres d'interès local per la seva edat centenària, la forma i les dimensions i el fet de formar un grup que singularitza l'entorn. Al parc hi ha 102 exemplars de plàtans centenaris catalogats.
Arbres catalogats d'interès local l'any 2001. Aquest grup de 31 washingtònies són un element identificador del parc. Estan catalogades com a arbres d'interès local per la seva alçària excepcional, l'edat (centenària), la bellesa, l'elegància i l'exotisme.