Accessos directes:

Cercador global de l'AMB

Lux Barcelona, Revista de transparència metropolitana. Núm. 1. Novembre 2017. Edició en català

Portada Lux Barcelona, Núm. 1 (edició en català)

La presidenta de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, Ada Colau, introdueix aquest primer número de la revista Lux Barcelona, que també inclou una reflexió de Gemma Calvet sobre el valor i els reptes de la transparència aplicada, cap a una democràcia de l'autenticitat.

Els serveis públics d'interès general o universal formen els pilars d'aquest número, i són abordats tant des de la perspectiva de la transparència, com del bon govern. D'una banda, Isabel Baixeras desgrana les obligacions de transparència de les em­preses prestadores de serveis públics i de les entitats que reben fons públics i, de l'altra, Stefan Rating i Yolanda Martínez analitzen, des de l'òptica del dret de la competència, les possibilitats de remunicipalització dels serveis d'interès general.

Lux Barcelona també inclou quatre mirades que sota l'epígraf "Fars" conviden a la reflexió des d'un punt de vista humanístic. En aquest volum la llum dels fars l'apor­ten Natza FarréCarles Casajuana, Llucia Ramis i Salvador Cardús. Així mateix, la revista s'enriqueix amb una sèrie de fotografies sobre la realitat i les polítiques me­tropolitanes del reputat fotògraf Kim Manresa i les il·lustracions de l'opinador gràfic Jordi Duró.


Descarrega Lux Barcelona #1 [volum sencer]


Sumari

Presentació

Una nova finestra oberta a la transparència
Ada Colau Ballano

Introducció

A la llum dels nous temps
Gemma Calvet i Barot

Fars

Es pot fer?
Natza Farré

Un mal localitzat
Carles Casajuana

Els nostres pilars

Les obligacions de transparència de les entitats privades que reben fons públics o que presten serveis públics o de serveis d'interès general o universal
Isabel Baixeras Delclòs

Anàlisi jurídica de les possibilitats de remunicipalització de serveis d'interès general, des d'una òptica de competència
Stefan Rating i Yolanda Martínez Mata

Fars

Responsabilitat sobre la terra
Llucia Ramis

Primer, el bon govern
Salvador Cardús i Ros


Versió impresa

Podem enviar gratuïtament còpies impreses de la revista a universitats, centres d'investigació, think tanks, administracions públiques o entitats privades relacionades amb la transparència, el govern obert, l'ètica pública, la integritat, la prevenció de la corrupció i el bon govern.

Si esteu interessats a rebre'n una còpia impresa, poseu-vos en contacte amb nosaltres.