RE-edifiCAT: Recicla el teu edifici

Tornar
false
Tema:
Economia circular
Sector:
Construcció
Tipus:
Empreses
Categoria:
Economia circular
Subcategoria:
Bones pràctiques
Telèfon:
933 09 34 04
Correu electrònic:
lalfaro@itec.cat
Web:
https://itec.cat/
Xarxes socials:
Twitter
Linkedin
Facebook
Youtube

Descripció

Títol de l'acció: RE-edifiCAT: Recicla el teu edifici

Localització: Barcelona

Tipus de col·laboració: Tractament conjunt de residus

Estat: En implementació

Resum: Implementació de nous processos o tecnologies de millora de valorització de residus.

Donadors: Entitats fabricants de productes de la construcció.

Prenedors: Tècnics, arquitectes i enginyers.

Objectius / reptes: Informar als tècnics de la capacitat de reciclatge futur que tindran les partides/sistemes constructius del Banc BEDEC de l'ITeC per facilitar la tria de solucions més sostenibles durant el procés de redacció/execució d'un projecte de construcció i afavorir alhora la construcció verda. Es tracta de contribuir a la minimització dels residus dins del procés constructiu des de la perspectiva de l'economia circular.

Descripció / solució: El Banc BEDEC es el conjunt de bases de dades de l'ITeC que comprèn informació estructurada d'elements constructius, de preus i plecs de condicions, característiques tècniques, empreses, entitats fabricants de productes de la construcció, certificacions, imatges de productes i dades ambientals.

El projecte té l'objectiu d'incorporar el nou indicador de % de desmuntatge en les partides/sistemes constructius del Banc BEDEC de l'ITeC per facilitar la tria de solucions més sostenibles durant el procés de redacció/execució d'un projecte de construcció. S'afegirà aquesta informació al 100% de les partides/conjunt de partides d'obra genèriques al banc actual.

Tota la documentació generada es posarà a l'abast de les entitats públiques que tenen banc propi contractat amb l'ITeC, per tal puguin ampliar-lo en les següents actualitzacions que tinguin previst dur a terme.

Resultats: Indicador de % de desmuntatge en les partides/sistemes constructius del Banc BEDEC de l'ITeC. Els resultats del projecte seran altament replicables a nivell de Catalunya, tant per les entitats públiques promotores d'habitatge públic com per a empreses privades usuàries del banc BEDEC.

Contacte: Licinio Alfaro Garrido

On

ITeC - Institut de Tecnologia de la Construcció de Catalunya

ITeC - Institut de Tecnologia de la Construcció de Catalunya Carrer Wellington, 19, 08018, Barcelona

Com anar-hi?
Transports al voltant de...