Xarxa per les Polítiques del Temps

logo

La Xarxa de Governs Locals i Regionals per les Polítiques del Temps

Fitxa tècnica
Socis:

Àrea Metropolitana de Milà
Àrea Metropolitana de la Vall d’Aburrà
Àrea Metropolitana de Rennes
Àrea Metropolitana de Lille
Ajuntament de Barcelona
Diputació de Barcelona
Ajuntament d’Estrasburg
Ajuntament de Milà
Ajuntament de Bogotà
Ajuntament de Buenos Aires
Ajuntament de Graz
Generalitat de Catalunya

Zona d'actuació:
Àfrica Central i Oriental, Àfrica Occidental, Amèrica central, Amèrica del Nord, Àsia, Europa, Orient Pròxim i Mitjà, Amèrica del Sud-Zona Andina, Amèrica del Sud-Con Sud
Tema:
Polítiques del temps

Descripció

La Xarxa de Governs Locals i Regionals per les Polítiques del Temps és l'única xarxa del món dedicada a promoure polítiques del temps i dret al temps. És el punt de trobada d’institucions públiques per intercanviar i promoure polítiques del temps implementables en l'àmbit local, metropolità i regional. Les institucions participants poden intercanviar experiències, bones pràctiques i altres aprenentatges relacionats amb aquestes polítiques públiques, així com explorar la possibilitat de dur a terme projectes conjunts.

Aquesta xarxa nomena anualment la Capital Mundial de les Polítiques del Temps, l’objectiu de la qual és conscienciar sobre les polítiques del temps, donar-los més visibilitat i estendre els seus beneficis a la societat, les empreses i el planeta. La primera capital va ser la ciutat de Barcelona l’any 2022, i la va seguir la ciutat italiana de Bolzano l’any 2023, la ciutat francesa d’Estrasburg el 2024 i la ciutat colombiana de Bogotà el 2025.

Com a part de les seves activitats, recopila polítiques del temps i n’organitza l’intercanvi i la transferència de coneixement a través de l’Agenda Local i Regional del Temps. Publicada dues vegades a l'any, aquesta agenda pretén informar la comunitat de polítiques del temps sobre casos pràctics d'organització del temps. Així, s’han publicat volums sobre la relació del temps amb l'equilibri entre vida i treball, la mobilitat i sostenibilitat, la democràcia i participació, i les polítiques nocturnes.

 

Objectius

  • Facilitar la generació i transferència de coneixement en polítiques del temps. A partir de l’expertesa de les institucions membres d'aquesta xarxa, s'afavoreix l’intercanvi d’experiències i bones pràctiques sobre polítiques del temps locals i regionals. A més, s’encoratja a estudiar la possibilitat de crear projectes conjunts a través de la facilitació de metodologia i acompanyament.
  • Promocionar i visualitzar les polítiques del temps locals i regionals. La Xarxa de Governs Locals i Regionals per les Polítiques del Temps posa al mapa les polítiques del temps desenvolupades per ens locals, metropolitans i regionals a través de la seva promoció en diversos fòrums. L’exemple més important és la capitalitat mundial de les polítiques del temps.
  • Crear espais d’intercanvi i de treball. Es promou la creació d’espais d’intercanvi regulars adaptats a les necessitats de les institucions que en són membres. A través de la celebració d’aquest tipus de trobades en format virtual o presencial, es fomenta la interrelació de les diverses institucions implicades en la promoció del dret al temps.

 

Programes o projectes relacionats
  • IMG
    Zona d'actuació:
    Europa
    Tema:
    Cohesió social i territorial
    Estat:
    Iniciat