Lux Barcelona, Núm. 1. Novembre 2017. Edició en català

Revista de transparència metropolitana

El primer número de la revista Lux Barcelona aborda els serveis públics d'interès general o universal tant des de la perspectiva de la transparència, com del bon govern.

Lux Barcelona, Núm. 1. Novembre 2017. Edició en català
Autor:
Diversos/es autors/es
Colaboradores:
Isabel Baixeras, Gemma Calvet, Salvador Cardús, Carles Casajuana, Jordi Duró, Natza Farré, Kim Manresa, Yolanda Martínez Mata, Llucia Ramis, Stefan Rating.
Editorial:
Àrea Metropolitana de Barcelona
Edición:
Revista
ISBN / ISSN:
ISSN 2604-0956
Idiomas:
Catalán
Fecha de publicación:
06/03/2018
Descargar
Descargar

Sinopsi

La presidenta de l'Àrea Metropolitana de Barcelona,Ada Colau, introdueix aquest primer número de la revistaLux Barcelona, que també inclou una reflexió de Gemma Calvet sobre el valor i els reptes de la transparència aplicada, cap a una democràcia de l'autenticitat.

Els serveis públics d'interès general o universal formen els pilars d'aquest número, i són abordats tant des de la perspectiva de la transparència, com del bon govern. D'una banda, Isabel Baixeras desgrana les obligacions de transparència de les em­preses prestadores de serveis públics i de les entitats que reben fons públics i, de l'altra, Stefan Rating i Yolanda Martínez analitzen, des de l'òptica del dret de la competència, les possibilitats de remunicipalització dels serveis d'interès general.

Lux Barcelona també inclou quatre mirades que sota l'epígraf "Fars" conviden a la reflexió des d'un punt de vista humanístic. En aquest volum la llum dels fars l'apor­ten Natza Farré,Carles Casajuana, Llucia Ramis i Salvador Cardús. Així mateix, la revista s'enriqueix amb una sèrie de fotografies sobre la realitat i les polítiques me­tropolitanes del reputat fotògraf Kim Manresa i les il·lustracions de l'opinador gràfic Jordi Duró.