Accessos directes:

Cercador global de l'AMB

Novetats

 • Jornada sobre el nou Reglament de protecció de dades: principals novetats i aspectes pràctics

  Data:

  La vuitena jornada de l'Aula de Transparència ha abordat el nou reglament de protecció de dades, el qual va entrar en vigor el passat 25 de maig de 2018. A grans trets, la norma comporta canvis significatius en la protecció de dades de caràcter personal, des dels drets de les persones fins a les obligacions de les persones i entitats que tracten dades de caràcter personal.

 • Aula de Transparència sobre el finançament de partits polítics i sindicats

  Data:

  La setena jornada de l'Aula de Transparència ha abordat el tractament de la transparència en el finançament de partits polítics i sindicats. Un tema complex que ha suscitat treballs empírics de caire jurídic, periodístic i una especial dedicació dels organismes de control.

 • Es presenta el primer número de la revista de transparència metropolitana, Lux Barcelona

  Data:

  La revista, que es publicarà amb una periodicitat semestral en català, espanyol i anglès, pretén ser una eina d'anàlisi i reflexió sobre el bon govern.

 • Gemma Calvet participa a la novena jornada anual de l'Observatori Dona, Empresa i Economia

  Data:

  La directora de l'Agència de Transparència defensa l'ambició i el lideratge femení com a condició necessària per transformar la societat.

Agenda i Novetats

Agenda

 • 9a Jornada: L'equitat de gènere, eix del bon govern metropolità

  Data:

  La novena jornada de l'Aula de Transparència abordarà l'equitat de gènere, eix del bon govern metropolità. Cal recordar que la igualtat de gènere i l'objectiu d'assolir un equilibri del 50% entre homes i dones en les empreses, les administracions públiques i la societat civil constitueix un dels objectius de la governança mundial, tal com recull l'Agenda 2030 de les Nacions Unides, amb especial èmfasi en l'accés a llocs directius. En aquest sentit, és clau que totes les polítiques públiques de tots els nivells de govern incorporin transversalment la perspectiva de gènere, aprofitant la visió de la transparència i el bon govern, i la de la igualtat, ambdues dissenyades i preceptives a nivell normatiu.