Novetats

Tornar
 • 5a trobada de la Xarxa d'Oficines anticorrupció de l'Estat

  Data:

  L'Agència de Transparència de l'AMB i la Direcció d'Anàlisi de l'Ajuntament de Barcelona organitzen conjuntament aquesta reunió virtual.

 • Es reprèn el termini per a la presentació de sol•licituds d'ajuts a la recerca 2020

  Data:

  El termini de presentació de sol•licituds, que va quedar suspès per l'estat d'alarma, finalitza el proper 29 de juny

 • Protocol per implantar una bústia ètica i de bon govern a l'AMB

  Data:

  L'AMB impulsa una bústia ètica per facilitar la denúncia de possibles males pràctiques en l'administració i alhora garantir el sistema d'integritat institucional i protegir els denunciants

  L'objectiu d'aquesta eina telemàtica és garantir la participació ciutadana i protegir els empleats i terceres persones que detectin i comuniquin una possible mala praxi dins de l'administració metropolitana, i alhora garantir l'anonimat i evitar qualsevol represàlia. Ada Colau, en qualitat de presidenta de l'AMB, ha signat un protocol amb l'Ajuntament de Barcelona, per tal que l'AMB pugui aplicar la tecnologia desenvolupada pel consistori en la seva pròpia bústia ètica. Altres organismes públics, com els ajuntaments de Lleida i Terrassa, també han signat convenis similars amb l'Ajuntament de Barcelona per a la cessió d'aquesta tecnologia. L'òrgan encarregat de gestionar la nova eina és l'Agència de Transparència de l'AMB, que té com a objectius de base garantir el bon govern i la qualitat democràtica a l'administració metropolitana.

 • Prevenció de riscos en l'exercici de potestats públiques durant la crisi de la COVID-19

  Data:

  L'Oficina Antifrau ha enviat a les administracions públiques de Catalunya un document amb recomanacions per incrementar la confiança de la ciutadania, promovent la integritat i el retiment de comptes de la gestió de la crisi i una avaluació independent en acabar l'emergència.

 • Ajornament de la jornada sobre transparència i crisi climàtica

  Data:

  Les mesures de contenció del coronavirus aconsellen evitar o limitar l'aforament de les activitats col·lectives

 • Segona convocatòria per a la concessió de subvencions per a la recerca

  Data:

  S'obre el termini de presentació de propostes per a la concessió de subvencions per a projectes de recerca en l'àmbit de la transparència, l'accés a la informació i el bon govern (2020)

 • Compareixença a la ponència redactora de la llei de protecció dels alertadors

  Data:

  La directora de l'Agència de Transparència, Gemma Calvet, compareix com a experta al Parlament de Catalunya per exposar la seva visió dels sistemes de protecció als alertadors de corrupció.

 • Presentació del PAM 2019-2023 als ajuntaments metropolitans

  Data:

  L'Agència de Transparència presenta les seves línies estratègiques d'actuació pel nou mandat

 • S'aprova el calendari d'implementació de l'aplicatiu SERGI de seguiment dels grups d'interès

  Data:

  L'aplicatiu informàtic, desenvolupat en coordinació amb la Generalitat de Catalunya, és el primer de l'àmbit metropolità i permetrà controlar els contactes amb lobbies dels càrrecs electes i directius metropolitans.