Consell Assessor de Transparència Metropolitana

El Consell Assessor de Transparència Metropolitana és un òrgan de suport tecnicojurídic a l'Agència de Transparència amb caràcter no retribuït, integrat per experts designats per raó dels seus mèrits personals i trajectòria professional.

Són tasques del Consell Assessor de transparència metropolitana la celebració de debats, la formulació de propostes i criteris no vinculants en relació amb les actuacions que té assignades l'Agència de Transparència pel que fa al desplegament de la Llei 19/2014, de transparència, accés a la informació pública i bon govern així com l'impuls i la promoció de l'actualització dels indicadors del compliment de la Llei.

  • Joaquim Brugué Torruella

    Catedràtic de Ciència Política de la Universitat de Girona

    Quim Brugué Torruella (Barcelona, 1963) és catedràtic de Ciència Política de la Universitat de Girona (UdG). Llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), diploma en Data Analysis for Social Sciences per l'Essex University i doctor en Ciència Política i de l'Administració per la UAB, ha fet estades de recerca a la University of Oxford i a la University of Cambridge.

    En l'àmbit universitari, ha estat coordinador de la Titulació, vice-degà d'Ordenació Acadèmica, coordinador del Mestratge en Gestió Pública i director del Programa de Doctorat. Ha desenvolupat la seva activitat docent i investigadora en els àmbits de la Gestió pública, el Govern Local, la Innovació Democràtica i l'Anàlisi de Polítiques Públiques.

    Entre 2004 i 2008 va ser director general de Participació Ciutadana a la Generalitat de Catalunya i, entre 2009 i 2014, director del Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP). També va presidir l'Associació Espanyola de Ciència Política (AECPA) entre 2015 i 2017.

  • Victoria Camps Cervera

    Llicenciada en Filosofia per la Universitat de Barcelona (1965). Doctora en Filosofia per la Universitat Autònoma de Barcelona (1975). Professora de Filosofia en la Universitat Autònoma de Barcelona des de 1972. Catedràtica de Filosofia moral y política en la Universitat Autònoma de Barcelona des de 1986. Vicerectora de la Universitat Autònoma de Barcelona des de 1990 a 1993. Doctora Honoris causa per la Universidad de Huelva (2014).

    Senadora independent pel PSC/PSOE de 1993 a 1996. Presidenta de la Comissió d'estudis de continguts televisius" del Senat (1993-1995).

    Directora de la col·lecció de Filosofia de Editorial Crítica (Barcelona) des de 1983. Membre de la Comissió Trilateral des de 1994 a 2000. Membre del Comitè ètic de l'Hospital del Mar (Barcelona), de 1993 a 1996. Membre del Comitè ètic de la Fundació Esteve (Barcelona) des de 1992. Membre del Comitè ètic del Hospital Vall d'Hebron (Barcelona) des de 1994. Presidenta de la Fundación Alternativas (Madrid), des de 1996 a 2001. Presidenta de la Fundació Víctor Grifols i Lucas (Barcelona). Consellera del Consell de l'Audiovisual de Catalunya, des de 2002 a 2008. Presidenta del Comitè de Bioètica de Catalunya, des de 2004 a 2008. Presidenta del Comitè de Bioètica de España fins 2012.

  • Karina Gibert Oliveras

    Catedràtica d'Intelligent Data Science and Artificial Intelligence de la Universitat Politècnica de Catalunya-BarcelonaTech

    Karina Gibert (1967) és catedràtica de la Universitat Politècnica de Catalunya-BarcelonaTech (UPC) des del 2018, cofundadora i membre de l'equip directiu del centre de recerca Intelligent Data Science and Artificial Intelligence (IDEAl) i professora de la UPC des del 1990 en matèries com estadística, anàlisi multivariant, mineria de dades, Ciència de les dades i sistemes intel·ligents de suport a la presa de decisions.

    Llicenciada en Informàtica (1990) amb especialitats d'estadística computacional i Intel·ligència Artificial. Doctorat en Informàtica (UPC, 1995). Postgrau en Docència Universitària (UPC, 1996). Membre de l'equip de treball governamental Catalonia.AI (des de l'octubre de 2018) i ha participat en la redacció del Pla Estratègic per l'IA del govern català. També assessora la Comissió Europea en qüestions d'ètica i IA, i és editora de la revista Environmental Modelling and Software.

    Fundadora de la Comissió donesCOEINF per a l'escletxa de gènere en Enginyeria Informàtica (maig de 2018), vicedegana de presidència per igualtat i ètica del Col·legi Oficial d'Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COEINF) des del 2020 i ex vicedegana de Big Data, Ciència de les dades i Intel·ligència Artificial.

  • Oriol Mir Puigpelat

    Catedràtic de Dret Administratiu de la Universitat Pompeu Fabra

    Oriol Mir (Barcelona, ​​1975) és catedràtic de Dret administratiu de la Universitat Pompeu Fabra, coordinador de la seva Àrea de Dret Administratiu i coordinador del Màster oficial Avançat en Ciències Jurídiques d'aquesta universitat.

    Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona amb obtenció del Premi Extraordinari de Llicenciatura i doctor europeu en Dret públic per la Universitat de Bolonya, ha estat investigador visitant a la Universitat de Heidelberg, a l'Institut Max-Planck de Dret públic comparat i a la Universitat de Yale.

    Ha ocupat els càrrecs de responsable d'estudis i recerca de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat de Catalunya (2006-2010) i de vicepresident de la Comissió de Garantia del Dret d'Accés a la Informació Pública de Catalunya (GAIP, 2015-2017).

    Les seves més de vuitanta publicacions s'han centrat en la part general del Dret administratiu (amb especial èmfasi en el procediment administratiu, la responsabilitat patrimonial de l'Administració i la transparència administrativa), en el Dret administratiu europeu i en la regulació dels organismes modificats genèticament.

    Ha obtingut el Premi Spinelli de la Unió Europea com a coautor del Codi ReNEUAL de procediment administratiu de la Unió Europea.

  • Joaquim Triadú i Vila-Abadal

    Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona, Diploma en Dret Civil Català de la Càtedra Duran i Bas de la Universitat de Barcelona i Programa d'Alta Direcció d'Empreses (PADE) a l'IESE.

    Entre 1981 i 1983 va exercir de passant i advocat al despatx professional de l'advocat Sr. Jordi Casas-Salat.

    Entre 1983 i 2001 va ocupar diversos llocs a la Generalitat de Catalunya, com a funcionari del cos superior i com alt càrrec. Entre altres, va tenir responsabilitats com a subdirector general de Relacions Institucionals del Departament d'Ensenyament, subdirector general de Relacions Institucionals i, posteriorment, secretari general del Departament de Cultura, secretari de Comunicació i Estudis i, posteriorment, secretari general del Departament de la Presidència, secretari del Govern i conseller de la Presidència. En virtut d'aquests càrrecs, va ser president o membre dels consells d'administració de diverses empreses i organismes públics com el Centre de Telecomunicacions de la Generalitat de Catalunya (CTTI), Entitat Autònoma del Diari Oficial, Gran Teatre del Liceu, MACBA, Circuit de Catalunya, etc. En l'àmbit de la Generalitat, també va ser editor de les publicacions "Crònica d'Ensenyament" i "Cultura" i comissari general del programa "Catalunya, Avui".

    Des del 2001 és vicepresident del Centre Sector Públic-Sector Privat de l'IESE i des del 2006 és professor associat i entre 2013 i 2014 va ser codirector del curs "Enfocat", per als llocs d'alta direcció de l'administració pública catalana, a l'IESE.

    Entre 2001 i 2010 va exercir d'advocat com a soci del departament de dret administratiu en el despatx Garrigues-Andersen.

    Des de 2011 fins a 2017 va exercir d'advocat a PriceWaterhouseCoopers (PwC), primer com a soci responsable del Departament de Dret Públic i Urbanístic a Barcelona i posteriorment com a soci internacional, liderant l'àrea de dret públic i urbanístic a nivell estatal.

    Des de 2017 és el Corporate Compliance Officer del Grup Mediapro.