Accesos directos:

Buscador global del AMB

Cómo controlar la arbitrariedad desde las Administraciones y mantener la privacidad de las personas

Diàlegs de Transparència
Cómo controlar la arbitrariedad desde las Administraciones y mantener la privacidad de las personas

Fecha: Miércoles, 23 de septiembre de 2020

Formación online (a las personas inscritas se les facilitará el enlace a la plataforma virtual)

Más información e inscripciones: transparencia@amb.cat

9.00 h Bienvenida a cargo de la Sra. Gemma Calvet Barot, directora de la Agencia de Transparencia

9.15 h Primera intervención:

Presentación sobre la investigación "Transparencia para las instituciones, privacidad para las personas", a cargo de la Sra. Simona Levi, representante de Xnet, Instituto para la Cultura Democratica en la Era Digital

10.15 h Segunda intervención:

Presentación sobre "El derecho de acceso como instrumento de integridad pública y reducción del riesgo de arbitrariedad", a cargo del Dr. Oriol Mir Puigpelat, catedrático de Derecho Administrativo de la Universidad Pompeu Fabra

11.15 h Turno abierto de palabras y diálogo con los participantes

11.45 h Final de la sesión


Se entregará un certificado de asistencia a las personas inscritas en la sesión que estén conectadas al menos durante el 80% de la actividad formativa.

— Simona Levi

Representant d'Xnet, directora del Postgrau Tecnopolítica i Drets en l'Era Digital de la Universitat de Barcelona

El 2017 la revista Rolling Stone va triar Simona Levi, quant a co-fundadora de Xnet i d'15MpaRato, com una de les 25 persones al món que estan donant forma al futur.

Directora de teatre, dramaturga, estratega tecnopolítica, investigadora, com a activista en els últims anys s'ha centrat en la renovació de la democràcia a l'era digital i la cultura lliure, l'ús estratègic de les eines digitals per a l'organització, la comunicació, la acció col·lectiva i la lluita contra la corrupció d'Estat.

És iniciadora de projectes com Xnet o 15MpaRato, que ha impulsat el judici a la cúpula de Bankia, el 5è banc de l'Estat espanyol.

És promotora i coautora de diversos llibres, entre ells destaquem "#FAKE YOU – Fake News i Desinformació – Governs, partits polítics, mass media, corporacions, grans fortunes: monopolis de la manipulació informativa i retalls de la llibertat d'expressió" (Editorial Raig Verd 2019); "Votar y cobrar. La impunidad como forma de gobierno"; "Tecnopolítica, internet y r-evoluciones" – Sobre la centralitat de xarxes digitals en el # 15M -, i ha coordinat "Cultura libre digital – Nociones básicas para defender lo que es de todxs", ambdós publicats el 2012 per l'editorial Icària.

— Oriol Mir Puigpelat

Catedràtic de Dret Administratiu de la Universitat Pompeu Fabra

Oriol Mir (Barcelona, ​​1975) és catedràtic de Dret administratiu de la Universitat Pompeu Fabra, coordinador de la seva Àrea de Dret Administratiu i coordinador del Màster oficial Avançat en Ciències Jurídiques d'aquesta universitat.

Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona amb obtenció del Premi Extraordinari de Llicenciatura i doctor europeu en Dret públic per la Universitat de Bolonya, ha estat investigador visitant a la Universitat de Heidelberg, a l'Institut Max-Planck de Dret públic comparat i a la Universitat de Yale.

Ha ocupat els càrrecs de responsable d'estudis i recerca de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat de Catalunya (2006-2010) i de vicepresident de la Comissió de Garantia del Dret d'Accés a la Informació Pública de Catalunya (GAIP, 2015-2017).

Les seves més de vuitanta publicacions s'han centrat en la part general del Dret administratiu (amb especial èmfasi en el procediment administratiu, la responsabilitat patrimonial de l'Administració i la transparència administrativa), en el Dret administratiu europeu i en la regulació dels organismes modificats genèticament.

Ha obtingut el Premi Spinelli de la Unió Europea com a coautor del Codi ReNEUAL de procediment administratiu de la Unió Europea.

Bienvenida a cargo de la Sra. Gemma Calvet Barot, directora de la Agencia de Transparencia

Presentación sobre la investigación "Transparencia para las instituciones, privacidad para las personas", a cargo de la Sra. Simona Levi, representante de Xnet, Instituto para la Cultura Democrática en la Era Digital

Presentación sobre "El derecho de acceso como instrumento de integridad pública y reducción del riesgo de arbitrariedad", a cargo del Dr. Oriol Mir Puigpelat, catedrático de Derecho Administrativo de la Universidad Pompeu Fabra