Sòl per a habitatge assequible a Tiana

| Tema: Vivienda

Se signa un conveni per a la promoció d’habitatges públics de lloguer

Moment de la signatura entre Antoni Balmón, vicepresident executiu de l'AMB, i l'alcalde de Tiana, Isaac Salvatierra

Aquest matí ha tingut lloc la signatura d’un conveni entre l’AMB i l’Ajuntament de Tiana, que permetrà fer un pas més en les polítiques metropolitanes destinades a crear habitatge assequible i de qualitat en aquest municipi metropolità.

En virtut d’aquest conveni, que han signat Antonio Balmón, vicepresident executiu de l’AMB, i Isaac Salvatierra, alcalde de Tiana, l’Ajuntament cedirà a l’Administració metropolitana la finca situada al carrer de Cals Frares, 29-33

L’objectiu és la promoció, per mitjà de l’IMPSOL, d’habitatges públics en règim de lloguer. 

En propers passos d’aquesta actuació, un cop formalitzada la cessió del sòl, l’IMPSOL organitzarà un concurs d’idees per elaborar el projecte del futur edifici, fet que permetrà conèixer el nombre i les característiques dels habitatges. El concurs prioritzarà criteris com l’eficiència energètica i les solucions innovadores en sostenibilitat, flexibilitat i inclusivitat dels habitatges, la resolució dels espais intermedis i espais de relació social, així com també el disseny tenint en compte la perspectiva de gènere.

Amb la promoció d’habitatges públics, l’AMB busca donar resposta a l’emergència d’habitatge del municipi amb una tipologia edificatòria més flexible i adaptable. La trajectòria de l’IMPSOL a Tiana ve de lluny, amb la construcció de més de 140 habitatges en quatre promocions.

Antonio Balmón ha manifestat que “l’AMB prioritza en la seva agenda política la col·laboració amb els ajuntaments per tal de tirar endavant iniciatives com la creació d’habitatge públic de qualitat, una de les mesures que repercuteix de manera directa en la qualitat de vida de la ciutadania”.

Isaac Salvatierra ha afegit que “amb el preu de l’habitatge disparat, tant a Tiana com a tot arreu, les administracions tenim el deure de fer habitatge assequible, especialment perquè els joves del nostre municipi es puguin emancipar sense haver de marxar a viure fora”.
 

Enlaces relacionados
Dónde
Marker
Carrer de Cals Frares, 29-33, 08391, Tiana