Agenda Metropolitana Intercultural
| Tema: Governança
Nou espai de debat i coneixement entre l'àmbit acadèmic i l'Administració local
Dimarts 13 de desembre es va celebrar una sessió de treball per impulsar l'elaboració d'una Agenda Metropolitana Intercultural que té l'objectiu de crear un espai de debat i de transferència de coneixement entre l'àmbit acadèmic i l'Administració local al voltant del concepte d'interculturalitat i la seva implementació en les polítiques públiques.
La sessió va ser organitzada per la Càtedra Re-Generation del Departament de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra, amb el suport de l'Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB.
Diàleg acadèmia – món local
En aquest moment de canvis i transformacions, es fa del tot necessari pensar l'Agenda Metropolitana Intercultural com a proposta teòrica, estratègica i metodològica, que sorgeixi del diàleg entre l'acadèmia, el món local i els seus agents actius, per arribar al conjunt de la població.
De la sessió de treball se'n desprèn una proposta de quatre grans eixos de treball:
- Polítiques públiques interculturals
- Mitjans de comunicació, nous imaginaris i narratives de comunicació intercultural
- Espais locals comunitaris
- Espai públic i intergeneracional
A la sessió hi van assistir una vintena de persones de diferents perfils: tècnics municipals dels àmbits de la convivència i seguretat, cossos policials, comunitat universitària i entitats socials.
A partir del 2023, es continuarà aquest procés de treball conjunt amb els municipis per tal d'incloure els continguts de l'Agenda Metropolitana Intercultural en el disseny i la implementació de polítiques públiques.
Aquest projecte s'emmarca en el conveni signat entre l'AMB i la Universitat Pompeu Fabra el passat mes de novembre.