L'objectiu principal del projecte és connectar una banda del riu amb l’altra a través d’un gual de formigó de 20,35 m de longitud i 4 m d’amplada, transitable per a vianants i bicicletes. Per arribar des del parc del Masot o des del passatge de l’Ermita al pas fluvial, es realitza una escala d’1,5 m d’amplada amb mig maó ceràmic massís col·locat a sardinell i amorterat. Aquestes escales, enmig dels talussos, imiten els accessos efímers que els usuaris van anar construint per accedir a les lleres del riu Ripoll i el riu Sec un cop fetes les estructures de protecció hidràulica.
A més, el projecte també planteja la recuperació de l'ecosistema fluvial mitjançant la retirada de la vegetació invasora i la plantació de vegetació autòctona per potenciar la biodiversitat de l’àmbit i contenir l’extensió de la canya. Per minimitzar els efectes negatius derivats de la construcció del gual, s’utilitzen solucions de bioenginyeria i els nous talussos es fixen amb biorrotlles vegetals de plantes aquàtiques. Per evitar que la dinàmica fluvial canviï s’incorporen a banda i banda del gual, unes estructures enterrades anomenades “aletes” que contenen el curs d’aigua, sobretot en les crescudes el riu. Aquestes estructures es protegeixen amb esculleres on es planten salzes per fixar les grans roques. També, es reforça la vegetació de ribera existent, actualment configurada principalment per oms força desenvolupats i vigorosos, i es diversifica amb la plantació d’altes espècies autòctones.
El projecte pretén adequar un espai fluvial d'interès mediambiental per tal de recuperar l'hàbitat natural de ribera i alhora promoure la inclusió social. Les actuacions proposades responen a la necessitat d'actuar en un tram del riu que té un ús social consolidat amb la intenció de solucionar problemes derivats de l'ús intensiu que se'n fa, però conservant la identitat de l'espai fluvial mitjançant solucions basades en la natura.